POGOSTA VPRAŠANJA IN ODGOVORIKdo vse lahko nastopa na Slovenskem e-dr┼żavnem prvenstvu?

Na Slovenskem e-dr┼żavnem prvenstvu lahko nastopa vsak posameznik ali ekipa, ki je ─Źlan uradno registrirane organizacije v Sloveniji ali v tujini.


Ali mora za nastop na slovenskem e-dr┼żavnem prvenstvu organizacija biti ─Źlan E-┼íportne zveze Slovenije?

Ne, uradno registrirana organizacija ne rabi biti ─Źlan E-┼íportne zveze Slovenije, je pa vsekakor za┼żeleno.


Koliko zna┼ía ─Źlanarina E┼áZS?

─îlanarina za organizacijo stane organizacijo 200 eur letno, ampak s tem dobi organizacija seveda dolo─Źene ugodnosti. Ker se zavedamo, da v Sloveniji seveda nimamo veliko e-┼íportnih organizacij, si jih pa ┼żelimo, imamo tudi za novo ustanovljene e-┼íportne organizacije posebno ugodnost. Organizacijam, ki ┼íe niso uradno registrirane eno leto in se ┼żelijo pridru┼żiti E┼áZS, tako nudimo mo┼żnost zni┼żane ─Źlanarine za prvo leto, ki je v vi┼íini zgolj 60 eur. 


Katere ugodnosti organizacija pridobi, ─Źe se v─Źlani v E-┼íportno zvezo Slovenije?

Organizacija, ki se v─Źlani v E-┼íportno zvezo Slovenije, poleg tega, da lahko njene ekipe in posamezniki nastopajo na e-dr┼żavnem prvenstvu in drugih tekmovanjih v organizaciji E┼áZS dobi tudi druge ugodnosti. Te ugodnosti obsegajo vse od tega, da so na teko─Źem, kaj se dogaja pri svetovnih e-┼íportnih zvezah (IeSF in GEF) in mo┼żnosti sodelovanja na evropskih in svetovnih prvenstvih, do sodelovanja s slovenskimi ┼íportnimi organizacijami (npr. ┼áportne zveze Ljubljana). Ena od ugodnosti je tudi to npr., da se lahko udele┼żi ┼íolanja za mednarodnega sodnika v e-┼íportih v organizaciji IeSF-a, prav tako bomo tudi sami organizirali razne te─Źaje in izobra┼żevanja na podro─Źju e-┼íporta, pri katerih bodo ─Źlani na┼íe zveze dele┼żni ┼íe posebnih ugodnosti. Prav tako organizacija dobi dostop do poslovnih in medijskih partnerjev E┼áZS. Ta seznam ugodnosti za na┼íe ─Źlane pa se bo v prihodnosti ┼íe ┼íiril in dopolnjeval. Ve─Ź o teh ugodnostih, si lahko preberete na slede─Źi povezavi: https://eszs.si/postani-clan/


Ali lahko organizacija, ki ni ─Źlan E┼áZS prijavi tekmovalca ali ekipo na slovensko e-dr┼żavno prvenstvo?

Tudi organizacija, ki ni ─Źlan E┼áZS lahko prijavi tekmovalca ali ekipo na Slovensko e-dr┼żavno prvenstvo, le da mora v tem primeru organizacija, ki ┼żeli to storiti, zaprositi za izredno licenco E┼áZS. Licenca za nastop na slovenskem e-dr┼żavnem prvenstvu je lahko zastonj, lahko pa se obra─Źuna do vrednosti letne ─Źlanarine. Upravni odbor zveze presoja o vsakem primeru posebej o ceni te licence, glede na okoli┼í─Źine organizacije, ki za to licenco zapro┼ía.


Na┼ía ekipa, ni uradno del registrirane organizacije, niti nima denarja za ─Źlanstvo v E┼áZS, kaj lahko storimo?

Za pomo─Ź neuveljavljenim ekipam, je del E┼áZS tudi organizacija Outset, ki je bila ustanovljena ravno z namenom, da pomaga bodo─Źim profesionalnim ekipam ali posameznikom na za─Źetku njihove poti. Tako se za nastop na Slovenskem e-dr┼żavnem prvenstvu, samo v─Źlanite v organizacijo Outest. S tem va┼ía ekipa ali vi postanete del uradno registrirane organizacije in s tem dobite tudi mo┼żnost nastopa.


Ali je potrebno za ─Źlanstvo v organizaciji Outset potrebno kaj pla─Źati?

─îlanarina za prvo leto ─Źlanstva v organizaciji Outset je popolnoma zastonj. Vsako naslednje leto je potrebno pla─Źati ─Źlanarino vi┼íini 50 eur na leto, za kritje upravnih stro┼íkov, ki jih ima organizacija za delovanje. To pa je ┼íe vedno minimalen znesek, saj se je potrebno zavedati, da ostale organizacije v Sloveniji ra─Źunajo tak┼íen ali ┼íe vi┼íji znesek na mese─Źni ravni za ─Źlanstvo.


Ali s tem, ko se v─Źlanim v organizacijo podpi┼íem pogodbo in k ─Źemu me ─Źlanstvo zavezuje?

Nikakor, vpisnica v organizacijo ni enaka pogodbi. Z vpisnico, se vsak ─Źlan zavezuje le k temu, da bo spo┼ítoval pravila organizacije, ki so zapisana v statutu organizacije in so zelo podobna za vse neprofitne organizacije v Sloveniji. Prav tako s podpisom vpisnice potrjuje le, da sogla┼ía s stvarmi, ki so navedene na vpisnici, torej, da sodeluje prostovoljno, da je navedel resni─Źne podatke itn. Statut organizacije pa je po zakonu javen in objavljen na spletni strani organizacije. Drugih omejitev ali zavez ni, razen v primeru, da organizacija po vpisu z vami res sklene individualno pogodbo, kar pa se pri organizaciji Outset ne bo zgodilo, saj organizacija ni namenjena temu.


V primeru, da na tekmovanju zmagam, ali sem organizaciji dol┼żan kak┼íen dele┼ż te nagrade?

─îe govorimo o organizaciji Outset, potem ob morebitni osvojitvi nagrade niste dol┼żni organizaciji Outset nobenega dele┼ża in le ta v celoti ostane vam.


Kako izstopim iz organizacije in ali sem ob izstopu kaj dol┼żan?

Za izstop oziroma izpis iz organizacije Outset je potrebno zgolj poslati mail na info@oustet.si

, da se izpisujete in je to, to. V primeru, da to pozabite storiti in naslednje leto dobite polo┼żnico oziroma poziv k pla─Źilu ─Źlanarine, naj vas to ne prestra┼íi. ─îe ┼żelite ┼íe naprej ostati ─Źlan, polo┼żnico pla─Źate, ─Źe pa ne ┼żelite ve─Ź ostati ─Źlan in v roku enega meseca ─Źlanarine ne poravnate, pa sledi avtomatski izpis iz evidence ─Źlanov. Prav tako organizacija Outset tega ne bo terjala od vas. Vendar s tem izgubi┼í mo┼żnost nastopa na Slovenskem e-dr┼żavnem prvenstvu in ostalih tekmovanjih v organizaciji E┼áZS, razen seveda, ─Źe ste se medtem v─Źlanili v kak┼íno drugo organizacijo.


Torej to pomeni, da lahko na Slovenskem e-dr┼żavnem prvenstvu nastopim povsem zastonj?

Tako je, le v─Źlaniti se je potrebno v organizacijo Outset. Prav tako ni potrebno pla─Źati ─Źlanarine E┼áZS, saj to stori organizacija Oustet. ─îlanarino E┼áZS pla─Źujejo tako ali tako le uradno registrirane organizacije in ne posamezniki, tako da, ─Źe se odlo─Źite za podalj┼íanje ─Źlanstva po prvem letu v organizaciji Outset, ┼íe vedno pla─Źate le 50 eur.


Kaj pa, ─Źe se ┼żelim v─Źlaniti v katero drugo organizacijo, ki je ─Źlan E-┼íportne zveze Slovenije?

Lahko se v─Źlanite tudi v druge organizacije, ki so ─Źlan E┼áZS (Dragons, THT, pByte, Sneaky Foxes, ali slo-racing), vendar imajo vse to organizacije razli─Źne cilje in posledi─Źno pogoje za v─Źlanitev.


Zakaj se je pred nastopom na slovenskem e-dr┼żavnem prvenstvu potrebno vpisati v uradno registrirano organizacijo?

V─Źlaniti v uradno registrirano organizacijo se je potrebno zato, da lahko organizacija igralca registrira pri E┼áZS. Posameznik se pri E┼áZS ne more registrirati, ker je E┼áZS v statutu opredeljena kot skupnost organizacij, prav tako kot npr. nogometna zveza ali ko┼íarkarska zveza. Prav tako s tem organizacija za┼í─Źiti sebe in ─Źlana pred mo┼żnimi pravnimi in drugimi posledicami v primeru kakr┼ínihkoli spornih situacij.


Zakaj me mora organizacija registrirati pri E┼áZS, zakaj to traja dve leti in ali me ta registracija pri ─Źem omejuje?

Organizacija mora registrirati igralca pri E┼áZS zato, ker se je E┼áZS s ─Źlanstvom v mednarodnih in slovenskih organizacijah zavezala k spo┼ítovanju pravil le teh. Ta pravila so po ve─Źini zgolj zato, da bosta E┼áZS in posledi─Źno igralec, ki je registriran pri E┼áZS spo┼ítovala pravila ┼íportnega obna┼íanja, fair playa, bila diskriminatorna, prirejala tekem, se poslu┼żevala prepovedanih substanc po seznamu WADE (mednarodna protidopin┼íka organizacija) ipd. Vsa bolj podrobna pravila pa najdete v statutih posameznih organizacij. Registracija igralca traja dve leti zgolj za to, da ni potrebno igralca vsako leto znova registrirati. Registracija igralca ne zavezuje k ni─Źemur drugemu kot temu, da bo spo┼ítoval pravila mednarodnih organizacij, katerih ─Źlan je E┼áZS. Prav tako registracija igralca ne omejuje pri nastopu na drugih tekmovanjih v organizaciji drugih prirediteljev. V primeru, da bi v kakr┼ínemkoli primeru vseeno pri┼ílo do tega, da zaradi registracije pri E┼áZS igralec ne bi mogel nastopiti, kje drugje, lahko od registracije brez posledic odstopi. Seveda razen v primeru, ─Źe je individualno ali pogodbeno druga─Źe dogovoril z organizacijo katere ─Źlan je. V primeru dodatnih vpra┼íanj se lahko vedno obrnete na nas tako, da nam pi┼íete na info@eszs.si

 ali na uradnem Discord kanalu E-┼íportne zveze Slovenije.


cookies-icon Politika Piškotkov

Uporabljamo lastne pi┼íkotke in tudi pi┼íkotke tretjih oseb, za posamezne in ponavljajo─Źe se seje, da bi omogo─Źili enostavno in varno navigacijo po na┼íi spletni strani za na┼íe uporabnike.

Hkrati uporabljamo pi┼íkotke za merjenje in pridobivanje statisti─Źnih podatkov o navigaciji uporabnikov. Pi┼íkotke lahko kadar koli konfigurirate in sprejmete ter spremenite svoje mo┼żnosti soglasja. Ve─Ź informacij o na┼íi politiki pi┼íkotkov lahko preberete tukaj.

Zavrni Sprejmi