GAME YOU! MLADIM SE POVE─îUJEJO ZAPOSLITVENE PRILO┼ŻNOSTI V E-┼áPORTU!"Game YOU" je evropski sodelovalni projekt, v katerem sodelujejo ┼ítirje razli─Źni sektorji iz ┼ítirih razli─Źnih dr┼żav.

Konzorcij je bil ustanovljen z namenom, da mladim preko e-iger oz. e-┼íporta pomaga poiskati zaposlitvene prilo┼żnosti, oziroma pomaga usposabljati strokovnjake v tem sektorju. Glede na trenutno popularnost videoiger pri mladih, je cilj konzorcija ustvariti vrsto inovativnih virov, preko katerih se lahko zainteresirana mladina bolje orientira pri morebitni poklicni prihodnosti. GAME YOU obenem tudi podpira pedagoge in strokovnjake, ki se z navedeno skupino ukvarjajo.

Dana┼ínja mladina ┼żivi v svetu tiso─Źih spodbud, mo┼żnih poti in posledi─Źno morebitnih prihodnosti. Povsem razumljivo je, da se mnogi izmed njih po─Źutijo izgubljeni glede izbire svoje poklicne prihodnosti. Vsem bi pri┼íli prav napotki in nasveti ljudi, ki so po tej poti ┼że hodili!

Temu primerno je glavni cilj projekta, da bodo ustvarjeni materiali slu┼żili, kot vodilo za identifikacijo poklicnih ve┼í─Źin in mladim pomagali razumeti, kak┼íne ve┼í─Źine so za┼żelene na razli─Źnih delovnih podro─Źjih. To bo dosegljivo po zaslugi priro─Źnika za strokovnjake, delavnice, ki temeljijo na neuradnem poklicnem izobra┼żevanju, in interaktivnih orodjih za mlade, ki jim bodo omogo─Źili prepoznavanje svojih potencialov v svetu zaposlovanja in kako te izbolj┼íati z videoigrami.

Cilj je sinergija med igrivimi, didakti─Źnimi in pedago┼íkimi zna─Źilnostmi prisotnimi v videoigrah in posledi─Źno zanikanje negativnega stereotipa video igric kot "izgubo ─Źasa".

Ne zamudite novosti na na┼íi spletni strani. ─îe ┼żelite izvedeti ve─Ź o projektu in prihodnjih dejavnostih, nas lahko spremljate na na┼íih dru┼żbenih omre┼żjih.

Podpora Evropske komisije izdelavi te publikacije ne pomeni odobritve vsebine, ta odra┼ża izklju─Źno stali┼í─Źa avtorjev. Evropska komisija ne odgovarja za kakr┼íno koli uporabo informacij, ki jih vsebuje.


Erasmus-logo-education-website-2.jpg
Datumi: 01/01/2022 do 01/01/2024
polygonal_logo_white.png LOGO-CAPACITANES-ESPORTS-CLUB-LA-RIOJA.png logo.png 100.png

 • Pove─Źati udele┼żbo mladih v zaposlitvenih programih,
 • spodbujati zaposlitvene mo┼żnosti za mlade, predvsem pa za skupine, ki jim grozi izklju─Źenost,
 • spodbujanje mladih, da s projektnimi materiali prepoznajo svoje prednosti in sposobnosti, ter posledi─Źno zaposlitvene prilo┼żnosti,
 • ponuditi orodja, ki mladim omogo─Źajo, da v udobnem okolju sami ocenijo lastne sposobnosti,
 • zmanj┼íati obstoje─Źo vrzel med vrstami spretnosti, ki jih spodbuja formalni izobra┼żevalni sistem, in tistimi, ki jih trg resni─Źno zahteva,
 • spodbujati prepoznavnost videoiger kot profesionalne alternative in dolgoro─Źno spodbujati izvajanje programov usposabljanja in izobra┼żevanja, ki bi jih ta sektor lahko zahteval zaradi usposabljanja strokovnjakov v omenjenem sektorju.


 • Transnacionalna spletna usklajevalna sre─Źanja (januar in februar, 2022),
 • za─Źetne raziskave in konceptualizacija e-iger kot orodja za poklicno orientacijo (od marca do junija, 2022),
 • izdelava prvega gradiva - "Priro─Źnik o usmerjanju mladih in zaposlovanju preko videoiger za vzgojitelje" (od marca do oktobra, 2022),
 • drugo nadnacionalno sre─Źanje iz o─Źi v o─Źi v ┼ápaniji (oktober, 2022),
 • na─Źrtovanje in razvoj drugega gradiva - "Igrificirana platforma za samoocenjevanje delovnih orientacij za mlade" (od marca, 2022 do januarja, 2023),
 • prvi transnacionalni te─Źaj usposabljanja v Sloveniji (januar, 2023),
 • faza testiranja ustvarjenih materialov (od januarja do julija, 2023),
 • tretje transnacionalno sre─Źanje v Italiji (april, 2023),
 • pregled in izbolj┼íave ustvarjenega gradiva (od julija do novembra, 2023),
 • transnacionalni spletni dogodek za izmenjavo mnenj in praks med potencialnimi uporabniki gradiva (julij, 2023),
 • dogodki za raz┼íirjanje projektov v partnerskih dr┼żavah (november in december, 2023),
 • pregled in zaklju─Źek projekta (avgust do december, 2023).


cookies-icon Politika Piškotkov

Uporabljamo lastne pi┼íkotke in tudi pi┼íkotke tretjih oseb, za posamezne in ponavljajo─Źe se seje, da bi omogo─Źili enostavno in varno navigacijo po na┼íi spletni strani za na┼íe uporabnike.

Hkrati uporabljamo pi┼íkotke za merjenje in pridobivanje statisti─Źnih podatkov o navigaciji uporabnikov. Pi┼íkotke lahko kadar koli konfigurirate in sprejmete ter spremenite svoje mo┼żnosti soglasja. Ve─Ź informacij o na┼íi politiki pi┼íkotkov lahko preberete tukaj.

Zavrni Sprejmi