SDP - FIFA22

Dobrodošli na strani SDP Fifa 22

Spodaj lahko najdete vsa pravila igre in napotke za igralce, ter potek igre.


Komunikacija med kvalifikacijami in ligo

Glede pravic in določanja dostopov bo poskrbel Fifa administrator Jaka (Dolinarcek#5769).


SDP FIFA DISCORD


Potek turnirja (kratek povzetek):

Kvalifikacijski turnir se bo odigral do konca igralnega drevesa – “bracket”. V ligo bo uvrščenih 8 igralcev iz vsake skupine. Torej vsi, ki se boste prebili v tretji krog prvega kvalifikacijskega turnirja, boste napredovali v ligaški del SDP. Lanskih najbolših 8 igralcev ima mesto že zagotovljeno.


Kvalifikacije

Za FIFA22 državno prvenstvo bomo primorani izpeljati kvalifikacije, katere se bodo odigrale v 3 kvalifikacijskih turnirjih. Iz kvalifikacijskih turnirjev se bo na državno prvenstvo uvrstilo 32 igralcev.

Kvalifikacijski turnirji bodo izpeljani v formatu group&knockout, kjer bodo tekmovalci razvrščeni v skupine z po 4 tekmovalci v izločilne boje pa napredujeta prva dva iz vsake skupine.

S kvalifikacijami začnemo že zelo kmalu in sicer:

1. Kvalifikacije: 29. 1. 2022

2. Kvalifikacije: 5. 2. 2022

3. Kvalifikacije: 12. 2. 2022

Prijave za kvalifikacije se končajo 11. 2. 2022. ob 23.00.


Glavni del lige

Vsi igralci, ki boste napredovali iz kvalifikacijskega turnirja v redni ligaški del, se boste morali registrirati pri uradni e-športni organizaciji/klubu, ki je hkrati tudi član E-športne zveze Slovenije. Glede te zahteve ne rabite skrbeti, ker smo za vas pripravili brezplačno možnost včlanitve v e-športno društvo Outset (http://outset.si/). Vse informacije glede njihovega društva najdete na njihovi spletni strani ali preko emaila: info@outset.si.

Mladoletne osebe

Igralci mlajši od osemnajst (18) let, morajo imeti soglasje staršev za sodelovanje.

Soglasje staršev (link tukaj)

 za igralce, ki so mlajši od osemnajst (18) let morate poslati na EŠZS elektronski naslov: info@eszs.si

Dodatno

Tekme se bodo igrale na Play Station 4 in uradni način igranja je FIFA Ultimate Team 1v1. Izjemoma se lahko uporablja tudi PS5, vendar mora igralec nujno imeti Ultimate Edition FIFO 22.

Pravila in navodila

1. Način igranja kvalifikacij in glavnega dela

Fifa 22 se bo igrala skozi 3 kvalifikacijske turnirje za državno prvenstvo, na katerega se bo uvrstilo 24 najboljših igralcev, lanskih 8 finalistov pa je na redni del uvrščeih avtomatsko. Tekme se bodo igrale na Play Station 4, lahko tudi Play Station 5 v primeru da igralec uporablja FIFA22 Ultimate Edition. Uradni način igranja je FIFA Ultimate Team 1v1.


2. Prvi del: Kvalifikacije

Kvalifikacije bodo potekale v 3 datumih, obljavljenih že zgoraj. Prijavite se lahko na vse 3 turnirje, a le, če si predhodno še niste zagotovili mesta na velikem finalu. Kvalifikacije bodo potekale po sistemu skupinskega dela in izločilnih bojev. Razvrščeni boste v skupine s po 4 igralci. Najboljša 2 po skupinskem delu pa napredujeta v izločilne boje, kjer se igrata 2 tekmi HOME-AWAY vse do polfinala, kjer bodo igralci igrali po sistemu BO3 (best-of-three).


3. Drugi del: Redni del

32 igralcev bo razvrščenih v 2 skupini po 16, z vsakim se odigra enkrat, OBVEZNO upoštevati kdo je napisan prvi (Domači) in kdo 2. (Gostje). Prvi 4 iz vsake skupine (A, B) se uvrstijo na finalni tunir.


4. Tretji del: PlayOff

Finale se bo, v kolikor bodo razmere zaradi COVID-19 dopuščale igral OFFLINE. Čas začetka finala in pa kraj bosta določena naknadno, prav tako pravila, ki bodo objavljena pred finalom.

1. Začetek igre

Za začetek igre sledite tem navodilom:

  • Dodajte nasprotnika na listo prijateljev
  • Zaženite FIFO
  • FIFA Ultimate Team
  • Povabite nasprotnika v igro


2. Nastavitve v igri:

  • Half length: 6 minut
  • Controls: any
  • Game speed: Normal
  • Squad Type: Online


1. Začetek igre

V drugem delu državnega prvenstva bodo za tekme določeni dnevi in ure, ki se jih boste igralci striktno držali. Določena bosta tudi dva rezervna dneva za igranje. Vsak igralec se mora nasprotniku oglasiti na Discordu, kjer boste komunicirali za igranje tekem. Max. Dovoljena zamuda na tekmo je 15 minut, le-to pa morate predhodno najaviti nasprotniku in adminu lige. Če se igralec ne pojavi več kot 15 minut, brez predhodnega opozorila, nasprotnik dobi zmago.


2. Rezultati

Rezultate pošiljate v Discord pogovor, kamor oba tekmovalca prilepita posnetek zaslona (screenshot) rezultata. Če pride do nesoglasja se javite adminu, ki bo nato posredoval dalje.


3. Prenos za komentiranje v živo

Vsak krog bomo imeli prenos v živo tekočega kroga, kjer bodo tekme komentirane s strani komentatorjev in prenašane v živo na raznih kanalih. PREPOVEDANA JE UPORABA LOAN KARTIC!

Loan kartice za kvalifikacije, redni del in veliki finale državnega prvenstva niso dovoljene. V primeru zlorabe bo tekmovalec nemudoma odstranjen (banan) iz vseh tekmovanj pod okriljem EŠZS za obdobje 1 leta. DOVOLJENA JE SAMO 1 IKONA V KVALIFIKACIJAH, 2 V REDNEM DELU IN NEOMEJENO V PLAYOFFU


4. Ocena ekipe (Squad rating)

Ekipa ima lahko skupno oceno MAX. 85, s tem da so v rezervi lahko igralci z MIN. ratingom 75. Ocena ekipe šteje tudi igralce iz rezerv, zato so tam lahko le igralci z MIN. ratingom 75, celoten squad rating pa ne sme presegati meje 85.


1. Igralci se ne morejo povezati

V primeru, da se igralca med seboj ne moreta povezati zaradi internetne povezave, bo o zmagovalcu odločal žreb, ki bo dodelil zmago z rezultatom 1:0.


2. Prijava na tekmovanje

Igralec se preko prijavnega obrazca prijavi za sodelovanje na državnem prvenstvu. PSN ID, ki ga vnese, je tisti s katerim bo igral celotno državno prvenstvo in sprememba le tega ni možna

cookies-icon Politika Piškotkov

Uporabljamo lastne piškotke in tudi piškotke tretjih oseb, za posamezne in ponavljajoče se seje, da bi omogočili enostavno in varno navigacijo po naši spletni strani za naše uporabnike.

Hkrati uporabljamo piškotke za merjenje in pridobivanje statističnih podatkov o navigaciji uporabnikov. Piškotke lahko kadar koli konfigurirate in sprejmete ter spremenite svoje možnosti soglasja. Več informacij o naši politiki piškotkov lahko preberete tukaj.

Zavrni Sprejmi