SDP ÔÇô VALORANT

Dobrodošli na strani SDP Valorant

Spodaj lahko najdete vsa pravila igre in napotke za igralce, ter potek igre.


Komunikacija med kvalifikacijami in igro

Kapetani ekip se morate pridru┼żiti uradnemu E┼áZS discord serverju, ter se javiti administratorjem, kateri bodo poskrbeli za role in ustrezno komunikacijo med kapetani.


DISCORD


Kvalifikacije


Kvalifikacije bodo potekale v dveh terminih:

1. Kvalifikacije: 6. 3. 2022

2. Kvalifikacije: 13. 3. 2022


Prijave za kvalifikacije se kon─Źajo 5. 3. 2022. ob 23.00.

Prijave za kvalifikacije se kon─Źajo 12. 3. 2022. ob 23.00.

Prijavljene ekipe prosimo tudi, da se registrirajo na FACEIT strani, kjer bodo dostopni vsi rezultati, ter prihajajo─Źe tekme.


FACEIT


Najbolj┼íe ekipe bodo uvr┼í─Źene v redni del prvenstva, ki se bo za─Źel proti koncu februarja. Ekipe, ki se bodo prebile skozi kvalifikacijsko sito, bodo morale biti registrirane pri uradni e-┼íportni organizaciji oziroma dru┼ítvu, ki je hkrati tudi ─Źlan E-┼íportne zveze Slovenije. Odprete lahko svoje dru┼ítvo, ali pa se pridru┼żite ┼że obstoje─Źim pod okriljem E┼áZS (le te najdete na naslovni strani pod rubriko ─îLANI, lahko jih tudi kontaktirate).

┼átevilo ekip, ki se bodo kvalificirale bo odvisno od prostih mest v rednem delu. V vsakem primeru boste ekipe pravo─Źasno obve┼í─Źene o napredovanju v redno tekmovanje.

Za ve─Ź informacij so spodaj navedena dodatna pravila, povezana z prvenstvom. Prosimo, da jih upo┼ítevate, ter nas v primeru dodatnih vpra┼íanj kontaktirate na INFO@ESZS.SI ali pi┼íete na discord server pod # vpra┼íanja.

Pravila in navodila

Uporabni┼íki ra─Źun

Tekmovalci morajo imeti ustvarjen lastni Valorant ra─Źun, ki ni sankcioniran. Za ─Źas trajanja tekmovanja mora tekmovalec uporabljati izklju─Źno samo en ra─Źun. Tekmovalec svojega ra─Źuna ne sme deliti ali uporabljati ra─Źuna druge osebe.


Imena likov

Imena likov tekmovalcev in ekip ne smejo vsebovati vulgarnih ali obscenih izrazov. Prav tako ne smejo vsebovati izpeljank ali podobnih imen Valorant likov ali drugih produktov ali storitev, ki lahko povzro─Źijo zmedo.


Regije

V ligi lahko igrajo tudi tuje regije, vendar po pravilu 3+2. Torej 3 igralci s stalnim prebivali┼í─Źem in dr┼żavljanstvom Slovenije, ter 2 tujca, kjer njihova povezava ne presega 120 ms.


Minimalna starost

Tekmovalci morajo dopolniti polnih 16 let, da lahko sodelujejo na ligi. Za tekmovalce mlajše od 18 let morajo prijavnico izpolniti (in oddati) starši oziroma polnoletni zakoniti skrbniki.

Seznam ekip mora biti sestavljen iz petih igralcev, pri katerih so trije glavni igralci, iz Slovenije. Zadnja dva igralca ekipe sta lahko iz regije EU. Poleg petih igralcev ima ekipa lahko do dva nadomestna igralca.

Skupno ┼ítevilo ne-Slovenskih udele┼żencev je ┼íe vedno najve─Ź dva (postava in nadomestni igralci).


Nadomestni igralci

Ekipa lahko zamenja igralca samo pred za─Źetkom tekme. Takoj, ko se je za─Źela tekma(izbira agenta) se ┼íteje, da je vsaka ekipa pripravljena na igranje in da sprememb ni. Zato priporo─Źamo, da se va┼ía ekipa prej dogovori, kateri igralci bodo sodelovali vsako tekmo.

Upo┼ítevajte, da je treba zamenjave potrditi pri organizatorjih in osebju, ki je zadol┼żen za tako stvar, da se izognemo neustreznemu komuniciranju.


Dodatno osebje

Ekipe lahko imajo poljubno število dodatnega osebja v kateri koli vlogi, ki ni tekmovalec ali menjava. Dodatno osebje ne rabi biti prijavljeno pri EŠZS.

Kvalifikacije

V kvalifikacijah se bo med seboj pomerilo 16 ekip. ┼átevilo ekip, ki se bodo kvalificirale bo odvisno od prostih mest v rednem delu. V vsakem primeru boste ekipe pravo─Źasno obve┼í─Źene o napredovanju v redno tekmovanje.


Tekmovalni pari

Prijavljene ekipe se bodo pomerile v tekmovalnih parih v formatu BO1 (Best-of-one), kar pomeni, da ekipa ┼że ob eni zmagi napreduje v naslednji krog tekmovanja.


Format

Vse tekme kvalifikacij bodo potekale v formatu single elimination BO1 (Best-of-one).


Zaklju─Źni turnir

Na zaklju─Źnem turnirju bodo 4 ekipe. V vsaki skupini se bodo 4 ekipe pomerile med sabo. Med sabo, v formatu 1. mesto - 4. mestu, ter 2. mesto - 3. mestu.


Razvrstitev

8 ekip bo razvr┼í─Źenih v skupine glede na razliko posameznih dobljenih rund med kvalifikacijami. Ekipa, ki je med kvalifikacijami izgubila manj posameznih rund bo razvr┼í─Źena vi┼íje, kot ekipa, ki jih je izgubila ve─Ź in bo posledi─Źno razvr┼í─Źena ni┼żje.


To─Źkovanje

 • Zmaga ekipi prinese 3 to─Źke.
 • Poraz ekipi ne prinese to─Źk.
 • V kolikor sta ekipi izena─Źeni, dobita ekipi po 1 to─Źko.
 • V primeru izena─Źenega ┼ítevila to─Źk med ve─Ź ekipami se bo upo┼ítevala razlika med dobljenimi in izgubljenimi posameznimi rundami. Ekipa, ki je izgubila manj posameznih rund bo uvr┼í─Źena vi┼íje in bo napredovala.


Polfinale

Prva ekipa iz divizije 1 se bo pomerila z ─Źetrto uvr┼í─Źeno iz divizije 1 v formatu BO3. druga ekipa iz divizije 1 se bo pomerila z tretjo uvr┼í─Źeno iz divizije 1, prav tako v formatu BO3.

V tekmi za tretje mesto se bosta med sabo borili pora┼żeni ekipi iz polfinalnih tekmovalnih parov in sicer v formatu BO3. Ekipi, ki bosta zmagali se bosta uvrstili v finale, kjer se bosta pomerili v formatu BO3.


Izbira mape in za─Źetne strani

 • Igre bodo potekale na mapah, ki so trenutno v igri. Torej: Bind, Haven, Split, Ascent, Icebox, Breeze ter Fracture.
 • Best of One
 • Ekipa, ki ima v paru vi┼íjo pozicijo, izbira mapo.
 • Stran igranja: Ekipa, ki ima v paru ni┼żji pozicijo, izbira stran igranja.

BO3 (Best of Three) deluje po principu, da prvo mapo izbira ekipa, ki ima višjo pozicijo.

Mapa in stran igranja bo delovala pa slede─Źem principu.

Igra 1

Vi┼íje pozicijska ekipa izbere mapo. Ni┼żje pozicijska ekipa izbere stran igranja.

Igra 2

Ni┼żje pozicijska ekipa izbere mapo. Vi┼íje pozicijska ekipa izbere stran igranja.

Igra 3

Ekipa, ki je izgubila drugo igro, izbere mapo. Izbrati mora eno izmed map, na katerih se ekipi ┼íe nista pomerili. Druga ekipa izbere stran za─Źetka igranja. Vsaka izmed mo┼żnih map je lahko izbrana zgolj enkrat. Po tem, ko ekipa izbere mapo morata kapetana ekip v pogovorno okno igre vpisati, da sta njuni ekipi pripravljeni.

Finale: Finale bo odigran v formatu BO3 po slede─Źih pravilih.


Za─Źetek igre

Vse igre se bodo pri─Źele po predvidenem urniku. ─îe bo pri┼ílo do sprememb, bodo informacije sporo─Źene na uradnem E┼áZS discord kanalu in preko maila info@eszs.si.


Nastavitve igre:

Na─Źin (Mode): Standardni

Na─Źin turnirja (tournament mode): Vklju─Źene (ON)

Goljufije (Cheats): Izklju─Źene (Off)

Podalj┼íek: Na dve dobljeni (Overtime: Win by Two): Vklju─Źeno (ON)


Povabilo

S strani observerja E┼áZS boste kapetani dobili povabilo v igro. Kapetani nato povabite svoje igralce, da se pridru┼żijo. Da je to mo┼żno narediti, morate kapetani dodati observerja, katerega ime vam sporo─Źimo naknadno.


Zamuda

Vsi tekmovalci obeh ekip se morajo pridru┼żiti igri v ─Źasu 15 minut. ─îe katerega izmed igralcev po tem ─Źasu ┼íe vedno ni je potrebno narediti posnetek zaslona in ga sporo─Źiti na uradni discord kanal E┼áZS, zato pristojnemu administratorju.


Vzdevki

Odgovornost obeh kapetanov je, da se vzdevki igralcev prijavljenih pri EŠZS ujemajo z dejanskimi vzdevki v igri. Kakršnokoli odstopanje je potrebno javiti s posnetkom zaslona administratorju na uradnem Valorant EŠZS discord kanalu.


BO3

V formatu BO3, prvo igro gosti vi┼íje rangirana ekipa. Drugo igro gosti ni┼żje rangirana ekipa. Tretjo igro gosti ekipa, ki je izgubila drugo igro.


Opazovalci

Organizatorji si pridr┼żujejo pravico, da lahko kot opazovalec spremljajo vsako tekmo. V primeru, da se organizatorji kot opazovalci udele┼żijo tekme, bosta o tem obve┼í─Źena oba kapetana ekip. Opazovalci v nobenem drugem primeru niso dovoljeni.


Med tekmo

─îe katera izmed ekip ni izbrala vseh agentov v postopku izbire agentov in se igra vrne v izhodi┼í─Źno to─Źko (lobby), morajo biti nastavitve igre nastavljene znova.

V primeru, da se igra pri─Źne preden sta kapetana obeh ekip v pogovorno okno vpisala, da sta ekipi pripravljeni, ima ekipa, ki tega ni storila mo┼żnost, da zahteva ponovno nastavitev igre. Ampak to le v primeru, preden se za─Źne prva runda igre.

─îe kateri izmed igralcev ni povezan v igro preden se od┼ítevanje kon─Źa, lahko ekipa zahteva ponovno nastavitev igre.

─îe se je igra pri─Źela na napa─Źni mapi je potrebno za─Źeti znova.

V primeru, da pride do ponastavljanja igre, morajo vsi tekmovalci zapustiti le to in pri─Źeti na novo kolikor hitro je le mogo─Źe. Oba kapetana, morata ponovno napisati v pogovorno okno igre, da sta ekipi pripravljeni in sporo─Źiti E┼áZS adminu. ─îe ekipa ni pripravljena 5 minut po ponastavitvi je kaznovana ali diskvalificirana. Igra je lahko ponastavljena zgolj enkrat. Po ponastavitvi igra mora biti odigrana, tudi ─Źe se te┼żave ┼íe vedno pojavljajo. Razmere se ┼íe vedno lahko sporo─Źijo na uradni Valorant discord kanal E┼áZS.

V primeru, da ekipa, ki gostuje igro le te ob zahtevi ne poustvari nastavitev oziroma je ne za┼żene znova, jo lahko nasprotna ekipa prijavi administratorjem na uradnem Valorant E┼áZS kanalu. ─îe administrator ne ugotovi upravi─Źenega razloga, da se igra ni na novo nastavila, lahko kaznuje ali diskvalificira ekipo, ki tega ni storila.

─îe se tekmovalcu med igranjem prekine povezava z internetom, se igra ne ustavlja ali ponovno nastavlja, temve─Ź se nadaljuje.

─îe se pojavijo problemi s stre┼żnikom pri obeh ekipah in je igro zaradi tega ni mogo─Źe kon─Źati, je to potrebno prijaviti administratorju.


Po koncu tekme

Ko se tekma kon─Źa, sta oba kapetana ekip dol┼żna narediti posnetek zaslona in ga sporo─Źiti na uradnem E┼áZS Valorant discord kanalu #valorant-rezultati.

Na posnetku zaslona morajo biti vidni rezultati nad to─Źkovno tablo. Prav tako morajo biti vidni vsi podatki igralcev in informacije o tekmi, ki so vidne na sredini zaslona.

─îe katera izmed ekip ne bo poslala posnetka zaslona z vidnim rezultatom v roku 24 ur po kon─Źani tekmi, bo upo┼ítevan zgolj posnetek ekipe, ki ga je poslala.

─îe nobena izmed ekip rezultata ne bo poslala v roku 24 ur po kon─Źani tekmi se obema ekipama pripi┼íe poraz z najslab┼íim mo┼żnim rezultatom.

─îe se posnetka zaslonov po koncu tekme obeh ekip ne ujemata bo spro┼żena preiskava s strani E┼áZS administratorjev. Za ekipo, za katero se bo ugotovilo, da je poslala napa─Źen rezultat bodo dolo─Źene kazni, glede na resnost prekr┼íka.

Za tekmovalca, ki se ga sumi, da se ne obna┼ía v skladu s pravili igranja dolo─Źenimi s strani E┼áZS, se lahko prijavi na uradnem E┼áZS Valorant discord kanalu.

Ustvarjalci vsebin (streamerji) lahko prenašajo dogodek, vendar morajo izklopiti zvok, ko se administratorji pogovarjajo s kapetanoma ekip.

Priporo─Źamo, da prenos pri─Źnejo s ─Źasovnim zamikom (120 sekund). V kolikor E┼áZS prena┼ía vsebino, je lastni stream PREPOVEDAN. Za stream sniping E┼áZS ne odgovarja.

Športni duh

┼áportni duh je glavno na─Źelo igre Valorant. Hekanje ali goljufanje zato nikakor nista dovoljena in bosta najstro┼żje kaznovana.


Hekanje

Hekanje je strogo prepovedano. Hekanje je definirano kot modificiranje stre┼żnika igre Valorant s strani tekmovalca ali osebe, ki sodeluje s tekmovalcem.


Pripomo─Źki za goljufanje

Tekmovalec ne sme uporabljati kakr┼ínihkoli pripomo─Źkov ali programov za goljufanje.


Hro┼í─Źi

Tekmovalec med tekmovanjem ne sme uporabljati znanih hro┼í─Źev v igri za pridobivanje nepo┼ítene prednosti. Pod to kategorijo spadajo ┼íe izrabljanje drugih napak v programu igre (glitching). Na primer: napake pri kupovanju oro┼żja, napake pri uporabi sposobnostih agentov ali katere druge funkcije, ki ne delujejo tako, kot so si jih zamislili pri proizvajalcu igre Riot-u.


Ringing

Tekmovalec ne sme nastopati kot ringer med turnirjem (ligo). Ringing je definirano kot igranje z ra─Źunom drugega tekmovalca. Prav tako ni dovoljeno spodbujanje ali nagovarjanje koga drugega k tak┼ínemu po─Źetju.


Dogovarjanje in prirejanje rezultatov

Tekmovalci se med sabo ne smejo dogovoriti o rezultatu tekem ali na─Źinu igranja. Pod dogovarjanje ali prirejanje rezultatov se ┼íteje slede─Źe in zapisane v naslednjih to─Źkah:

 • Mehko igranje, ki se definira kot dogovor med dvema ali ve─Ź igralci on nenapadanju, ne po┼íkodovanju ali igri, ki ni tekmovalna oziroma borbena.
 • Dogovarjanje o delitvi nagrade ali kak┼ínemu druga─Źnemu nadomestilu.
 • Signaliziranje drugih oseb ali tekmovalcev nasprotniku o dogajanju in poteku igre, ki lahko vpliva na rezultat.
 • Namerno izgubljanje tekem proti denarnemu ali drugemu nadomestilu, ter nagovarjanje k tak┼ínemu po─Źetju.


Namerna zapustitev igre

Kot namerna zapustitev igre je definirana zapustitev igre brez upravi─Źenega in jasnega razloga.


Sovra┼żni govor

Tekmovalec ne sme uporabljati nespodobnega, vulgarnega, ┼żaljivega, groze─Źega ali kakr┼ínega koli drugega govora, ki bi lahko ┼íkodil ugledu ali dobremu imenu kogarkoli. Tekmovalec ne sme uporabljati opreme in infrastrukture, ki je last E┼áZS za uporabo nedovoljene komunikacije. Tekmovalec prav tako ne sme uporabljati zgoraj na┼ítetega govora na dru┼żabnih medijih, javnih dogodkih ali streamanju.


Neprimerno obna┼íanje/┼Żaljenje

Tekmovalec ne sme kazati neprimernih gest, ┼żaliti ali kako druga─Źe groziti ali ogro┼żati tekmovalcev, tekmovalcev, gledalcev in drugega osebja.


Zlorabe

Zloraba osebja E┼áZS, administratorjev, nasprotnih tekmovalcev ali gledalcev se ne tolerira. Ponavljajo─Źe neza┼żeleno obna┼íanje, kot je telesa ali dotikanje opreme drugih tekmovalcev se kaznuje. Tekmovalci in njihovi gostje se morajo obna┼íati spo┼ítljivo ves ─Źas in v vseh situacijah.


Športna oprema

Tekmovalci lahko nosijo obla─Źila z logotipi sponzorjev. E┼áZS in organizatorji turnirja (lige) si imajo pravico, da po lastni presoji odstranijo vse ozna─Źbe z neprimerno vsebino.

Obla─Źila na katerih so napa─Źne ali neutemeljene trditve za katerikoli izdelek ali storitev, za katere E┼áZS, po svoji izklju─Źni in absolutni presoji meni, da so neeti─Źne.

Obla─Źila na katerih so logotipi podjetja, ki spadajo v katero izmed kategorij, ki so prepovedane po svetu.

Obla─Źila na katerih so logotipi podjetij, katerih aktivnosti spadajo pod kockanje ali stavni┼ítvo.

Obla─Źila na katerih so klevetni┼íke, obscene, vulgarne, odvratne ┼żaljive teme ali teme, ki niso dru┼żbeno sprejemljive.

Obla─Źila na katerih so oznake pri katerih gre za krajo intelektualne lastnine.

Obla─Źila na katerih so napisi ali podobe, ki omalova┼żujejo ali klevetajo nasprotnega igralca, druge osebe ali izdelek.

E┼áZS si pridr┼żuje pravico, da zavrne registracijo ekipi ali pa ji prepove nastop na tekmovanju, ─Źe kr┼íi katerega izmed zgoraj na┼ítetih pravil ┼íportne opreme.


EŠZS

Katerokoli dejanje ali obnašanje, ki po presoji EŠZS ali njenih organov krši ta pravilnik ali standarde obnašanja ni dovoljeno in se kaznuje.


Igre na sre─Źo

Noben tekmovalec ali uradni ─Źlan E┼áZS ne sme direktno ali indirektno sodelovati pri stavah v kateri koli tekmi ali na katerem koli Valorant tekmovanju.

Splošni pristop h kaznovanju


Oseba za katero se ugotovi, da sodeluje ali skuša sodelovati pri nepošteni igri ali zavestno krši pravila bo kaznovana. Obseg in vrsta kazni bo presojena s strani EŠZS glede na resnost prekrška.


Mo┼żne kazni ob prekr┼íkih

 • Ustno opozorilo
 • Izgubljena runda
 • Izgubljena tekma
 • Prepoved nastopa na tekmi
 • Prepoved nastopa na tekmovanju
 • Katerakoli kombinacija zgoraj navedenih


Kaznovanje

Kazen, ki lahko doleti ekipo ali posameznika s strani administratorja lige, se lahko po posvetu s svetom EŠZS, še zviša.

Pravica do objave

EŠZS ima pravico, da javno objavijo, da je bil tekmovalec kaznovan.

Vsak igralec, na katerega se ta izjava sklicuje, se odpoveduje pravnim dejanjem, ki izhajajo iz izjave proti organizatorju tekmovanja ali E┼áZS in kateremu koli od njihovih star┼íev, podru┼żnic, zaposlenih, agentov ali pogodbenih izvajalcev.


Kon─Źne odlo─Źitve

Vse odlo─Źitve in interpretacije pravil, ter izbira in obseg kazni pripadajo E┼áZS. Vse odlo─Źitve so dokon─Źne. Na njih se ni mogo─Źe prito┼żiti in zahtevati denarnih ali pravnih povra─Źil.


Spremembe pravil

Pravila se lahko ob─Źasno spremenijo ali dopolnijo da ohranijo ┼íportni duh in zagotovijo po┼íteno igro vseh sodelujo─Źih, brez da se o tem predhodno obvesti tekmovalce.

cookies-icon Politika Piškotkov

Uporabljamo lastne pi┼íkotke in tudi pi┼íkotke tretjih oseb, za posamezne in ponavljajo─Źe se seje, da bi omogo─Źili enostavno in varno navigacijo po na┼íi spletni strani za na┼íe uporabnike.

Hkrati uporabljamo pi┼íkotke za merjenje in pridobivanje statisti─Źnih podatkov o navigaciji uporabnikov. Pi┼íkotke lahko kadar koli konfigurirate in sprejmete ter spremenite svoje mo┼żnosti soglasja. Ve─Ź informacij o na┼íi politiki pi┼íkotkov lahko preberete tukaj.

Zavrni Sprejmi