Intervju z Žanom “Jogur7” Lahom.
EŠZS | intervju sdp | 2021-04-20 00:00:00

Opravili smo intervju z Žanom “Jogur7” Lahom, članom ekipe Slovenia United in zmagovalcem prvega slovenskega državnega prvenstva v e-športni igri Valorant. Vabljeni k branju!


Čestitamo še enkrat, za zgodovinsko zmago na prvem slovenskem državnem e-prvenstvu. Začnimo s klasičnim vprašanjem. Kakšni so vaši občutki po zmagi?

Občutki so fenomenalni in jih je zelo težko opisati. Finale je bilo pričakovano, vendar si nismo mislili da bomo zmagali 2-0.


Redni del lige ste končali na drugem mestu. Izgubili ste zgolj tri tekme. Dvakrat proti prvouvrščeni ekipi rednega dela Scuffed Nebesa in enkrat proti tretje uvrščeni ekipi iRubbix. Kako ste spremenili taktiko, da ste Scuffed Nebesa potem v finalu vendarle premagali? 

V tekmo smo odšli bolj sproščeni in z dobrimi mislimi. V rednem delu smo bili kar nervozni, ko smo igrali proti Scuffed Nebesom, vendar smo v finalu pokazali našo pravo igro. Ko gre zares, gre zares.


Zdelo se je, da ste v finalu zmagali z lahkoto. Vas je kaj vseeno presenetilo?

Na mapi Ascent (1. Mapa) je bila pričakovana tesna igra. Do zmage na 1. mapi nas je pripeljal PatMan, s svojim 3 kill ulti-jem z Raze. Na 2. mapi smo imeli zelo veliko motivacije, ki smo jo tudi pokazali in zaradi tega zmagali z veliko razliko.


Jeseni se prične druga sezona lige, v kateri že imate zagotovljeno mesto. Prav tako boste nastopali kot branilci naslova. Kaj to pomeni za vas? 

Kot ekipa Slovenia United smo šli vsak malo po svoje in se pridružili Cyber Wolves Esports. Tam smo sedaj člani v dveh ekipah. Obe ekipi imata možnost ponovno osvojiti naslov državnega prvaka.


Vam je razpored tekmovanj, ki je trajal tri mesece povzročal kaj težav? Kako ste se organizirali?

Razpored tekmovanj nam ni delal težav saj so vsa tekmovanja potekala čez vikend. Za organizacijo ni bilo potrebno preveč razmišljati, saj smo imeli vsi več ali manj čez vikend prosto.


Glede na to, da je bila to prva sezona in so se vse ekipe še malo lovile, bo druga sezona zagotovo težja, saj bodo ekipe lahko prišle bolj pripravljene. V ligi bodo nastopile tudi nove ekipe, željne uspeha, če uvrščenim na zadnjih dveh mestih ne bo uspelo ubraniti svoje pozicije.

Kakšni so vaši načrti za obrambo naslova? 

O tem še nismo razmišljali, vendar bomo zagotovo ponovno dali vse od sebe.


Imate še kakšno sporočilo za ekipe, ki se letos še niso opogumile in prijavile na slovensko državno prvenstvo? 

Splača se vam prijaviti, saj smo se mi tudi prijavili zaradi izkušnje, ki jo ponuja EŠZS.


Za konec pa nas zanima še to. Tik pred konca ste se pridružili organizaciji Cyber Wolves Esport. Zakaj ste se jim pridružili in kaj to pomeni za vas? 

Slovenia United se je združila z Cyber Wolves Esport, kar nam ponuja več možnosti za napredek in razvijanje.

cookies-icon Politika Piškotkov

Uporabljamo lastne piškotke in tudi piškotke tretjih oseb, za posamezne in ponavljajoče se seje, da bi omogočili enostavno in varno navigacijo po naši spletni strani za naše uporabnike.

Hkrati uporabljamo piškotke za merjenje in pridobivanje statističnih podatkov o navigaciji uporabnikov. Piškotke lahko kadar koli konfigurirate in sprejmete ter spremenite svoje možnosti soglasja. Več informacij o naši politiki piškotkov lahko preberete tukaj.

Zavrni Sprejmi