Skupaj močnejši – dobrodelni dogodek
EŠZS | | 2021-12-01 00:00:00


Ker se trenutno soočamo z zdravstveno krizo, zaradi katere je veliko ljudi, sploh pa otrok primorano biti doma in še več časa kot po navadi presedeti pred računalniki, so pri E-športni zvezi Slovenije (EŠZS) ugotovili, da je potrebno cilj zdravega preživljanja časa pred/z/ob računalniku še dodatno ozavestiti. Odločili so se organizirati dobrodelni dogodek pod geslom Skupaj močnejši.


Povezali so se z zavodom Logout, ki je prva slovenska specializirana ambulanta za zdravljenje digitalnih zasvojenosti in lahko s svojim znanjem, izkušnjami in programi pomagajo širiti zavest o zdravem odnosu človeka in tehnologije.


Da pa bi skupni cilj dosegel čim širši krog ljudi, so za pomoč prosili tudi glasbenika in ustvarjalca spletnih vsebin na YouTube-u, Jana Vaukmana -Vauksa, ki se bo tako 5. decembra z znanimi gosti v živo pogovarjal o digitalnih odvisnostih in vseh drugih mogočih temah.


Ker pa se bliža tudi veseli december in čas raznih obdarovanj, pa so se pri EŠZS odločili, da v projekt vključijo tudi humanitarno organizacijo Enostavno pomagam, katere cilj je organiziranje in izvajanje dobrodelnih in solidarnostnih projektov za pomoč vsem, ki so se kakorkoli znašli v socialnih in drugih stiskah.Decembra pride vse še bolj do izraza

Tako združujejo cilj ozaveščanja o pereči problematiki digitalnih zasvojenosti in socialnih stiskah, ki pridejo še posebej do izraza v decembrskem času.Vsi, ki želite pomagati in podpreti omenjeni organizaciji lahko donirate 5 € tako, da pošljete kodo ENOSTAVNO5 na 1919 ali nakažete poljuben znesek na PayPal račun Paypal.me/eszsDogodek, ki bo trajal 12 ur, si boste lahko ogledali na YouTube kanalu Vauksa, do katerega povezavo lahko najdete na vseh družbenih medijih EŠZS-ja, Logouta in Enostavno pomagam. Prav tako pa bodo na teh kanalih počasi pričeli razkrivati goste, ki se bodo dogodka udeležili.


S poslanim SMS sporočilom ENOSTAVNO5 na 1919 lahko prispevate 5 EUR v sklad za pomoč otrokom. Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, A1, Telemacha in T-2. Pravila in pogoji za sodelovanje pri storitvi SMS donacija so objavljeni na spletni strani www.enostavnopomagam.euE-športna zveza Slovenije (EŠZS)

E-športna zveza Slovenije (EŠZS) je združenje slovenskih e-športnih klubov, ki se ukvarja z razvojem, regulacijo in standardizacijo e-športa v Sloveniji. Sestavlja jo 7 klubov z več kot 350 člani.


Kaj je E-šport? E-šport ali elektronski šport je tekmovalno igranje video iger, ki je vsak dan bolj razširjeno in poznano po svetu, nagrade in plače e-športnikov pa že dosegajo tiste, ki smo jih vajeni iz najbolj razširjenih tradicionalnih športov, kot sta na primer nogomet ali košarka


EŠZS pa poleg prej omenjenega skrbi tudi za razvoj e-športnikov in mladih talentov, ter jim skuša pomagati na njihovi poti do profesionalizma. Biti profesionalni e-športnik pa ne pomeni presedeti večino časa pred računalnikom in igrati video iger, ampak vključuje tudi ostale elemente tradicionalnih športov kot sta dobra psiho-fizična pripravljenosti in zdrava prehrana.cookies-icon Politika Piškotkov

Uporabljamo lastne piškotke in tudi piškotke tretjih oseb, za posamezne in ponavljajoče se seje, da bi omogočili enostavno in varno navigacijo po naši spletni strani za naše uporabnike.

Hkrati uporabljamo piškotke za merjenje in pridobivanje statističnih podatkov o navigaciji uporabnikov. Piškotke lahko kadar koli konfigurirate in sprejmete ter spremenite svoje možnosti soglasja. Več informacij o naši politiki piškotkov lahko preberete tukaj.

Zavrni Sprejmi