SDP – SLOVENSKO DRŽAVNO PRVENSTVO SEZONA 2022/2023

Datum prijav za kvalifikacije bo objavljen v naslednjih dneh na naših socialnih omrežjih.

Ko se prijave za posamezno igro odprejo, se lahko na njo prijavite na naši spletni strani.


Pogoji za sodelovanje na državnem prvenstvu:

  • Članstvo v uradnem društvu ni pogoj za nastop na prvenstvu, je pa zaželeno. Prijava in tekmovanje sta brezplačana.
  • Starostna omejitev je pogojena glede na PEGI oceno igre, vsi nepolnoletni tekmovalci potrebujejo soglasje staršev za igranje v rednem delu lige.
  • V ekipnih e-športih mora biti 60% igralcev državljanov Slovenije / v solo igrah pa mora biti vsak igralec državljan Slovenije.
  • Vse ekipe, ki so končale lanskoletno sezono v top 4, bodo na e-pošto dobile povabilo za letošnje ponovno sodelovanje na prvenstvu.
  • V primeru FIFE 2022, dobijo povabilo vsi igralci, ki so lanskoletno sezono končali v top 8. V primeru ekipnih iger pa dobijo povabilo top 4 ekipe iz lanske sezone.
  • Vsa društva, registrirana pri EŠZS bodo dobila povabilo, ki jim zagotavlja mesto na prihajajočem SDP, kar pomeni, da se v redni del uvrstijo brez igranja kvalifikacij.
  • Pri FIFA 23 in dirkaških igrah, lahko imajo društva prijavljena več kot enega tekmovalca. To ne velja za ekipne igre, kjer lahko imajo društva prijavljeno zgolj eno ekipo.


Prijave za državno prvenstvo

cookies-icon Politika Piškotkov

Uporabljamo lastne piškotke in tudi piškotke tretjih oseb, za posamezne in ponavljajoče se seje, da bi omogočili enostavno in varno navigacijo po naši spletni strani za naše uporabnike.

Hkrati uporabljamo piškotke za merjenje in pridobivanje statističnih podatkov o navigaciji uporabnikov. Piškotke lahko kadar koli konfigurirate in sprejmete ter spremenite svoje možnosti soglasja. Več informacij o naši politiki piškotkov lahko preberete tukaj.

Zavrni Sprejmi