Skupaj močnejši – dobrodelni dogodek
EŠZS | | 2021-12-01 00:00:00


Ker se trenutno soočamo z zdravstveno krizo, zaradi katere je veliko ljudi, sploh pa otrok primorano biti doma in še več časa kot po navadi presedeti pred računalniki, so pri E-športni zvezi Slovenije (EŠZS) ugotovili, da je potrebno cilj zdravega preživljanja časa pred/z/ob računalniku še dodatno ozavestiti. Odločili so se organizirati dobrodelni dogodek pod geslom Skupaj močnejši.


Povezali so se z zavodom Logout, ki je prva slovenska specializirana ambulanta za zdravljenje digitalnih zasvojenosti in lahko s svojim znanjem, izkušnjami in programi pomagajo širiti zavest o zdravem odnosu človeka in tehnologije.


Da pa bi skupni cilj dosegel čim širši krog ljudi, so za pomoč prosili tudi glasbenika in ustvarjalca spletnih vsebin na YouTube-u, Jana Vaukmana -Vauksa, ki se bo tako 5. decembra z znanimi gosti v živo pogovarjal o digitalnih odvisnostih in vseh drugih mogočih temah.


Ker pa se bliža tudi veseli december in čas raznih obdarovanj, pa so se pri EŠZS odločili, da v projekt vključijo tudi humanitarno organizacijo Enostavno pomagam, katere cilj je organiziranje in izvajanje dobrodelnih in solidarnostnih projektov za pomoč vsem, ki so se kakorkoli znašli v socialnih in drugih stiskah.Decembra pride vse še bolj do izraza

Tako združujejo cilj ozaveščanja o pereči problematiki digitalnih zasvojenosti in socialnih stiskah, ki pridejo še posebej do izraza v decembrskem času.Vsi, ki želite pomagati in podpreti omenjeni organizaciji lahko donirate 5 € tako, da pošljete kodo ENOSTAVNO5 na 1919 ali nakažete poljuben znesek na PayPal račun Paypal.me/eszsDogodek, ki bo trajal 12 ur, si boste lahko ogledali na YouTube kanalu Vauksa, do katerega povezavo lahko najdete na vseh družbenih medijih EŠZS-ja, Logouta in Enostavno pomagam. Prav tako pa bodo na teh kanalih počasi pričeli razkrivati goste, ki se bodo dogodka udeležili.


S poslanim SMS sporočilom ENOSTAVNO5 na 1919 lahko prispevate 5 EUR v sklad za pomoč otrokom. Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, A1, Telemacha in T-2. Pravila in pogoji za sodelovanje pri storitvi SMS donacija so objavljeni na spletni strani www.enostavnopomagam.euE-športna zveza Slovenije (EŠZS)

E-športna zveza Slovenije (EŠZS) je združenje slovenskih e-športnih klubov, ki se ukvarja z razvojem, regulacijo in standardizacijo e-športa v Sloveniji. Sestavlja jo 7 klubov z več kot 350 člani.


Kaj je E-šport? E-šport ali elektronski šport je tekmovalno igranje video iger, ki je vsak dan bolj razširjeno in poznano po svetu, nagrade in plače e-športnikov pa že dosegajo tiste, ki smo jih vajeni iz najbolj razširjenih tradicionalnih športov, kot sta na primer nogomet ali košarka


EŠZS pa poleg prej omenjenega skrbi tudi za razvoj e-športnikov in mladih talentov, ter jim skuša pomagati na njihovi poti do profesionalizma. Biti profesionalni e-športnik pa ne pomeni presedeti večino časa pred računalnikom in igrati video iger, ampak vključuje tudi ostale elemente tradicionalnih športov kot sta dobra psiho-fizična pripravljenosti in zdrava prehrana.Pridruži se naši super bazi igralcevE-ŠPORTNA ZVEZA SLOVENIJE

Zvezda 19
1000 Ljubljana
Slovenija

Matična številka: 4123026000
Davčna številka: 11823739


© 2021 E-športna zveza Slovenije