fbpx
Novice

League of Legends prvaki – Cyber Wolves Blue

Interview Sbbx - Cyber Wolves Blue

Opravili smo intervju z Benijem “sbbx” Rebernikom, kapetanom ekipe Cyber Wolves Blue (League of Legends) in zmagovalcem prvega slovenskega državnega prvenstva v e-športih. Vas zanima, kaj je povedal po zmagi in kakšni so načrti ekipe za drugo sezono? Vabljeni k branju!

Čestitamo še enkrat, za zgodovinsko zmago na prvem slovenskem državnem e-prvenstvu. Začnimo s klasičnim vprašanjem. Kakšni so vaši občutki po zmagi?

Občutki so zelo dobri.

Redni del lige ste končali na tretjem mestu, ali vas je to dodatno motiviralo za končnico? Glede na to, da je bilo od konca rednega dela lige in do finala skoraj mesec dni premora, ste vmes trenirali kaj več kot prej?

Ja, definitivno nas je motiviralo, zato smo trenirali še več, saj smo si končne zmage zelo želeli.

Na polfinalnih in finalnih dvobojih je bil pri vas prisoten tudi trener. Mislite, da so ravno njegovi nasveti med tekmami naredili odločujočo razliko zaradi katere ste na koncu zmagali?

Trener je imel veliko vpliva na nas, ampak na koncu smo še vedno igralci tisti, ki moramo odigrati njegove zamisli.

V rednem delu lige ste bili edina ekipa, ki je premagala zmagovalce le tega in vaše kasnejše nasprotnike v finalu, Dragons Esport. Ste zato lažje igrali v finalu proti njim, saj ste vedeli, da so premagljivi?

Mogoče je malo mentalno pripomoglo, ampak ni pa bil to odločilni faktor.

Kaj je bil najtežji del finala oziroma, kaj vam je povzročalo največ težav?

To, da so na nasprotniki presenetili z izborom herojev v drugi igri. Saj so nas s tem zresnili, saj je bila prva igra za nas »lahka«.

Jeseni se prične druga sezona lige, v kateri že imate zagotovljeno mesto. Prav tako boste nastopali kot branilci naslova. Pomeni to za vas dodaten pritisk?

Nekaj dodatnega pritiska bo, ampak ne preveč.

Glede na to, da je bila to prva sezona in so se vse ekipe še malo lovile, bo druga sezona zagotovo težja, saj bodo ekipe lahko prišle bolje pripravljene. V ligi bodo nastopile tudi nove ekipe, željne uspeha, če uvrščenim na zadnjih dveh mestih ne bo uspelo ubraniti svoje pozicije. Že imate kakšne načrte, kako se pripraviti na obrambo naslova?

Igrati, trenirati, graditi na ekipi, pregledovati posnetke iger in odpraviti napake, ki jih počnemo kot posamezniki in kot ekipa.

Kakšno pa je vaše mnenje o organizaciji lige? V Sloveniji so se do sedaj igrali samo turnirji, pravega formata lige s krožnim sistemom igranja in celomesečnim urnikom, kot ste ga igrali tokrat pa še ni bilo. Vam je to predstavljalo težavo ali menite, da je ravno to tisto, kar smo v Sloveniji potrebovali?

Menim, da je bilo ravno to tisto, kar smo v Sloveniji potrebovali. Mislim tudi, da so se organizatorji zelo trudili. To nam v Sloveniji zelo manjka.

Ste se zaradi dlje trajajočega tekmovanja težje organizirali ali ste to vzeli kot prednost za ohranjanje tekmovalnega ritma?

To smo vzeli za ohranjanje tekmovalnega ritma.

Za konec pa nas zanima še to. V kratkem boste postali tudi uradno registrirana organizacija. Kaj to pomeni za prihodnost vaše organizacije? Kakšne načrte imate?

Imamo ogromno načrtov in nam to, da bomo postali uradna organizacija veliko pomeni, saj želimo igralcem ponuditi čim več. Kaj vse točno pa načrtujemo, pa naj zaenkrat ostane skrivnost.

Ne spreglejte še ...