fbpx
Novice

Sašo Kavaš je prvi Slovenski prvak v igri FIFA21

FIFA21 prvak Sašo Kavaš

Čestitamo še enkrat za doseženo zmago na prvem slovenskem državnem prvenstvu v FIFI 21. Kakšni so bili prvi občutki po zmagi?

Hvala, občutki po osvojenem naslovu so bili fenomenalni, predvsem zato, ker je bilo uradno državno prvenstvo prvič in predvsem zaradi tega, ker sem se proti dvema nasprotnikoma v polfinalu ter finalu znašel v zaostanku.

V ligaškem delu ste lovili tisto zadnje vstopno mesto, ki je vodilo v »playoff« del lige v drugi diviziji. So se vam zdele igre težke? Koliko dela in truda je bilo potrebnega za tak dosežek?

Dejansko nisem lovil zadnjega mesta za obstanek za »playoff«, saj bi lahko bil prvi, ampak so mi zaradi malomarne napake (preveč ikon v ekipi) odvzeli tri točke, ki bi me obdržale na takratnem prvem mestu. Na koncu pa sem preostale tekme
odigral brez pretiranega truda, saj je bilo točk dovolj za napredovanje.

Kot v vsaki igri je potrebno paziti na nasprotnike in opazovati njihovo igro. Za koga bi rekli, da se vam je zdel največja konkurenca in zakaj?

Seveda je treba spremljati igro nasprotnika, je pa težko predvideti igro dobrih igralcev, kot je v realnem nogometu težko zaustaviti nekoga, ki uporablja veliko različnih potez. Prav tako je tudi v video igrah. Največji konkurent in tudi prvi
favorit je vsekakor bil Marko Kotnik, ki je izpadel zgolj zaradi svoje ekipe, ki ni bila na tekmovalni ravni. Poleg njega pa sem najbolj pozorno spremljal Leona Šardija, s katerem sem že igral na turnirjih. Z njim rad odigram kako prijateljsko tekmo, ter
tudi kakšen duo-turnir oziroma turnir dvojk.

Jeseni se prične nova sezona. Iz kakšne perspektive gledate nanjo? Boste še komu predlagali, da se je udeleži?

Videli bomo, kaj bo prinesla jesen, saj se spekulira ogromno okrog tega, da franšiza igre Fifa več ne bo izdana zaradi aktualne teme glede ustanovljene Superlige. Pustimo se presenetiti. Predlagam vsem novim igralcem, da se prijavijo, da poskusijo in pridobijo nove izkušnje, saj s tem ne morejo izgubiti nič.

Letos smo takšno prvenstvo izpeljali prvič. Zanima nas, kakšna se vam je zdela celotna organizacija prvenstva? Bi mogoče kaj spremenili?

Za prvič je potekalo super, treba je pohvaliti vse, ki so vodili turnir in prispevali svoj čas in denar na kakršenkoli način. Žal mi je edino, da se zaradi trenutnih epidemioloških razmer celotna zadeva ni odvijala v živo. Pošteno bi bilo tudi za vse udeležene, predvsem zaradi internetne povezave, ki lahko med igro niha in ne omogoča vsem enakih pogojev.

Glede na to, da so tekmovanja v igri FIFA21 organizirana zelo pogosto in ves čas potekajo turnirji in prvenstva, nas zanima, kakšni so vaši načrti v bodoče?

Na nadaljnja tekmovanja se bom tudi prijavljal, vse pa bo odvisno od količine časa, ki ga bom imel na razpolago.

Je naslov državnega prvaka za vas pomembnejši od npr. osvojitve A1 Adria lige?

Vsekakor mi državno prvenstvo pomeni več od Adrie. Je pa res, da na Adriji sodelujejo najboljši igralci Balkana, Bolgarije in tudi Avstrije.

Ali bi se po kakovosti tekmovanja slovensko državno prvenstvo lahko primerjalo s tekmovanjem A1 Adria? Vemo namreč, da se sami redno udeležujete tega tekmovanja?

Ravno zaradi raznolikih igralcev, več prijavljenih ljudi in seveda težjih nasprotnikov na Adrii zmagaš zares težko.

Mislite, da bi svoje znanje lahko predajali mlajšim generacijam? Na primer: individualni treningi v sklopu E-športne zveze Slovenije?

Vsekakor bi jim lahko povedal veliko stvari o sestavi ekipe in pa vsaj začetkih v FUT-u, saj je ekipa pomemben del igranja. Sistem igre pa je odvisen predvsem od posameznika. Obstajajo pa triki, ki jih je treba nujno znati, hkrati pa je tudi težko
držati dobro obrambo, saj terja veliko časa preden se usvoji kaj takega.

Ekipa EŠZS

Ne spreglejte še ...