Intervju z ekipo Diamant Esports
Marko Bjelovuk | | 2022-06-15 15:00:00


Imeli smo kratek intervju z ekipo Diamant Esports, prvaki letošnjega Slovenskega državnega prvenstva v igri Valorant.


1. Nam lahko v nekaj stavkih predstaviš vašo ekipo?

Ekipo Diamant Esports sestavlja šest igralcev, Slovenca Patix in Grmek, Hrvat Bmblbe ter trije Srbi, Prti, tatzuki in v vlogi trenerja pakko.


2. Je bil to vaš prvi turnir? Če ne, kje vse ste že tekmovali?

Že dolgo igramo skupaj. Pred Diamantom smo se imenovali "idkman". V naši (balkanski) regiji že dolgo nizamo uspešne rezultate in kažemo konkurenčnost, cilji pa so še višji.

Od trenutka, ko smo se zbrali, smo tekmovali na vseh slovenskih dogodkih (gamegang, epicenter), zmagali Valorant Balkan League #3 in Balkan valorant Clutch #2, drugo mesto v A1 Adria league - season 9, trenutno pa igramo v Valorant regional league: EAST Surge.


3. Ste se kot ekipa kdaj pomerili tudi v drugih popularnih ”shooterjih” kot so npr. CS:GO ali Rainbow Six Siege?

Ne, ko tekmujemo kot ekipa, igramo Valorant.


4. Kakšne so tvoje ambicije v e-športu? So vezane na individualne ali ekipne dosežke?

Ambicije so premagati najboljše ekipe na svetu. Vsak si želi igrati dobro, a na koncu šteje le zmaga, zmagaš pa le kot ekipa. Vsak med nami ima enkrat slab, drugič dober dan, cilj vsakega posameznika je vsekakor odigrati individualno dobro igro, je pa zagotovo bolj pomembno, da igramo dobro kot ekipa.


5. Kaj bi svetovali nekomu, ki se želi v igri izboljšati?

Kot prvo, veliko moraš igrati. Številni dejavniki namreč vplivajo na končni rezultat. Strukturiran in discipliniran trening (kovaak, aimlab, deathmatch), gledanje demov, pomembna dejavnika sta vsekakor tudi kvaliteten spanec ter fizična pripravljenost. Predvsem pa mora vse to spremljati mindset naravnan k rasti, ter zelo iskren odnos do samega sebe, se pravi sprejemanje porazov in učenje od njih.


6. Kaj je izvor vaših ”usernameov”?

Grmekista - Moj priimek je moj nickname, le nekoliko drugače izpeljan.

Patix - Izpeljanka mojega imena.

tatzuki - Ime sem si naključno izbral v otroštvu in od takrat se ni spremenilo.

Prti - Ko sem bil mlajši, je v Srbiji obstajala rap skupina Prti Bee Gee. Oni so bili inspiracija za moje ime.

bmblbe - Moje prvo ime je bilo infinitYYY, a mi je kasneje brat »ukradel« ime in se poimenoval infyyy. Moral sem poiskati novo ime, kot mlajšemu bratu se mi je zdelo ime bmblbe kul.

pakko - Ko sem igral CS:GO, sem imel drugačen vzdevek. Ko sem končal z igro, sem hotel, da se začne na prvo črko mojega imena in pakko je lepo zvenelo.


7. Kakšno je vaše mnenje o letošnji konkurenci? Katera tekma vam je najbolj ostala v spominu?

Pričakovali smo, da bomo premagali vse, CWE so bili največja konkurenca. Zagotovo nam je finale ostalo v spominu. Prvo mapo smo izgubili in potem "reverse sweepali", tisti split je bila dobra tekma in CWE je igral odlično.


8. Vas lahko pričakujemo tudi naslednje leto?

V načrtu imamo odigrati vse turnirje, na katerih bomo lahko sodelovali.

cookies-icon Politika Piškotkov

Uporabljamo lastne piškotke in tudi piškotke tretjih oseb, za posamezne in ponavljajoče se seje, da bi omogočili enostavno in varno navigacijo po naši spletni strani za naše uporabnike.

Hkrati uporabljamo piškotke za merjenje in pridobivanje statističnih podatkov o navigaciji uporabnikov. Piškotke lahko kadar koli konfigurirate in sprejmete ter spremenite svoje možnosti soglasja. Več informacij o naši politiki piškotkov lahko preberete tukaj.

Zavrni Sprejmi