Začetek 3. sezone FIFA slovenskega državnega prvenstva.
EŠZS | eŠzs sdp fifa23 | 2022-11-10 23:00:00

Komaj se je zaključilo BOFX Valorant slovensko državno prvenstvo v e-športih, že se je pričelo NACON FIFA Slovensko državno prvenstvo za sezono 2022/23. V soboto 5. 11. so potekale kvalifikacije za uvrstitev med najboljših 16, ki bodo v rednem delu v dveh divizijah med seboj potegovali za mesto v končnici. Tja se bo uvrstilo najboljših 8 posameznikov, ki se bodo za naziv najboljšega igralca tretje sezone FIFE pomerili v finalu v živo, ki bo potekalo v soboto 3. 12. 2022 v Big Bangu v Ljubljani.


Že hiter pogled na igralce razkrije kar nekaj znanih imen iz končnic prejšnjih dveh sezon. Tu so Leon Šardi (Sneaky Foxes), Anej Pucko (Cyber Wolves Esport), Tim Horvat, Marko Kotnik, Bojan Posega in pa seveda branilec 2x naslova Sašo Kavaš (Sneaky Foxes). Mu bo uspelo ubraniti naslov tudi v tretje? Tekmovanje bo vsekakor razburljivo, saj je poleg že znanih veteranskih igralcev letos tudi kar nekaj novincev z veliko potenciala, ki bodo zagotovo skušali vreči kralja s prestola.


Prva presenečenja so že prišla v torek, ko so bili odigrani prvi krogi rednega dela. Na primer, Kavaš je odigral dve neodločeni tekmi in je tako trenutno šele tretji v 1. diviziji. Seveda ti rezultati še nič ne pomenijo, saj imajo igralci pred sabo še kar nekaj krogov in so favoriti v začetek nove sezone mogoče štartali preveč ležerno. Vsekakor bo še zanimivo spremljati nadaljnje kroge in razplet dogodkov.


Prvi naziv igralca tedna pa si je po izboru strokovne komisije prislužil Žan Firšt, kar mu bo na koncu zagotovo prineslo kar nekaj točk k nazivu MVP NACON FIFA SDP, če bo nadaljeval s tako dobrimi igrami.

Naslednje kroge NACON FIFA SDP si boste lahko ogledali že v torek 15. 11. 2022 on 19.00 uri na uradnem Twitch kanalu E-športne zveze in YouTube kanalu esport1.si. Dokler pa čakate na nove kroge, si lahko v spodnjem videu pogledate 10 najboljših akcij preteklega kroga NACON FIFA SDP.cookies-icon Politika Piškotkov

Uporabljamo lastne piškotke in tudi piškotke tretjih oseb, za posamezne in ponavljajoče se seje, da bi omogočili enostavno in varno navigacijo po naši spletni strani za naše uporabnike.

Hkrati uporabljamo piškotke za merjenje in pridobivanje statističnih podatkov o navigaciji uporabnikov. Piškotke lahko kadar koli konfigurirate in sprejmete ter spremenite svoje možnosti soglasja. Več informacij o naši politiki piškotkov lahko preberete tukaj.

Zavrni Sprejmi