E-športno svetovno prvenstvo v igrah Tekken7, PES in Dota 2
EŠZS | dogodki esport | 2020-09-10 00:00:00


V E-športni zvezi Slovenije organiziramo državni izbor ekip in igralcev, za udeležbo na regijskih kvalifikacijah za svetovnem prvenstvo. Dogodek organiziramo pod okriljem največje mednarodne zveze e-športnih zvez – IESF.


Državno prvenstvo bo potekalo 25. in 26. septembra online.

Regijske kvalifikacije bodo potekale online in sicer od 15. do 20. novembra 2020.

Svetovno prvenstvo pa se bo odvijalo med 6. In 12. decembrom 2020 v Eliatu v Izraelu.


Na državnem prvenstvu bomo zmagovalcem podelili vstop v reprezentanco Slovenije, ki nas bo zastopala na regijskih kvalifikacijah. V primeru zmage, pa bo celo odpotovala v Izrael na svetovno prvenstvo, katerega se je lansko leto udeležilo kar 400 reprezentantov s celega sveta.


Seveda se zavedamo, da je tako potovanje na bližnji vzhod kar precejšnji strošek, zato bo reprezentančnim igralcem celotne stroške transporta in namestitve v Eilatu, krila E-športna zveza Slovenije. Na poti vas bodo spremljali tudi predstavniki zveze, ki bodo poskrbeli za ostale stvari povezane s tekmovanjem in vam s tem omogočili, da se boste lahko igralci 100% skoncentrirali na igro in rezultat.


Kaj če mislim, da nisem dovolj dober?

Če mislite, da so drugi igralci boljši od vas in menite, da vaše znanje ni zadostno, naj vas potolažimo. Želimo preizkusiti prav vse vrste igralcev, saj se med vami mogoče najde tudi kakšen skriti talent. Vsekakor pa lahko udeležba na takšnem tekmovanju pokaže, koliko vam še manjka do najboljših, profesionalnih ekip. Če ne drugega, pa bo za prenos v živo s komentatorji poskrbel za vašo promocijo.


Ali moram biti registriran v uradnem klubu za sodelovanje?

Za sodelovanje na državnem prvenstvu ni treba biti registriran v uradnem klubu. Ker vemo, da izbrane igre pri nas niso ravno najbolj razširjene, se lahko prijavite prav vsi občasni igralci video iger kot tudi zagrizeni e-športniki. Glede vpisa v register slovenskih e-športnikov bo po končanem tekmovanju poskrbela zveza, ne glede ali ste že član kakšnega kluba ali ne, saj je to pogoj za sodelovanje na svetovnem prvenstvu.


Kaj če zmagam in ne želim na kvalifikacije za svetovno prvenstvo?

V primeru, da zmagovalec ne bi želel nadaljnjega sodelovanja, bomo za to izbrali drugo uvrščenega igralca/ekipo. V primeru ekipne igre dopuščamo tudi možnost, da po turnirju iz najboljših tekmovalcev sestavimo reprezentančno ekipo, za katero bomo menili, da bo lahko najboljše konkurirala ostalim ekipam.


Kje in kako se lahko prijavim?

Pravila igranja bodo objavljena 12. septembra, prijave pa odprte med 12. in 23. septembrom na naši spletni strani.


Za dodatna vprašanja nam lahko pišete na info@eszs.si

cookies-icon Politika Piškotkov

Uporabljamo lastne piškotke in tudi piškotke tretjih oseb, za posamezne in ponavljajoče se seje, da bi omogočili enostavno in varno navigacijo po naši spletni strani za naše uporabnike.

Hkrati uporabljamo piškotke za merjenje in pridobivanje statističnih podatkov o navigaciji uporabnikov. Piškotke lahko kadar koli konfigurirate in sprejmete ter spremenite svoje možnosti soglasja. Več informacij o naši politiki piškotkov lahko preberete tukaj.

Zavrni Sprejmi