Finalni dogodek Valorant
EŠZS | novice sdp | 2021-04-13 00:00:00

Preteklo soboto, 27.3. smo prejeli prve državne prvake v igri Valorant.


Po neštetih preigranih igrah ter po napetem polfinalu in finalu v soboto smo končno dobili prve državne prvake v Sloveniji. To je postala ekipa Slovenia United (SLU), ki je zaradi zelo dobrih prikazanih nastopov postala del Cyber Wolves Esport. Za SLU so igrali KHorror, jogu7, z17, PatMan in Big Popo Tim. V finalu so premagali ekipo Scuffed nebesa, ki je bila po ligaškem delu sicer na prvem mestu, sestavljajo pa jo Badmon, Dados, Herion, Stonegar43, Sm0ke. Vse igre v polfinalu in finalu so se igrale v formatu “Best of 3”. V polfinalu in malem finalu smo lahko spremljali zelo razburljivi tekmi, pri katerih se je igralo vse 3 mape. Prav tako je bil med igranimi mapami Icebox, ki se je v ligaškem delu pojavil le enkrat. V finalu sta se žal igrali le 2 tekmi, ki sta bili sicer razburljivi, vendar se s spektaklom iz malega finala in polfinala, nista mogli primerjati. Ekipa Slovenija United je pokazala vso svojo moč, ki ji Scuffed Nebesa ni bila kos.


Končni vrstni red na prvih štirih mestih premiernega državnega prvenstva je bil torej sledeč:


  1. Mesto: Slovenia United
  2. Mesto: Scuffed Nebesa
  3. Mesto: Dragons ESport
  4. Mesto: iRubbix


Ponovno čestitamo ekipi Slovenia United ter vsem ostalim za dosežen rezultat, ter zanimive igre. Spomnimo pa še:


Jeseni se prične druga sezona. Ekipe, ki so zasedle prvih šest mest po rednem delu imajo že zagotovljeno mesto tudi v drugi sezoni, medtem ko se bosta mogli zadnja in predzadnja ekipa za svoj obstanek še boriti na kvalifikacijskem turnirju. Slovenia United, ki je prešla v Cyber Wolves Esport, pa bo po vsej verjetnosti igrala v drugi zasedbi, kar lahko povzroči čisto drugačen izid. Se bodo v bitko za naslov vmešali še kakšni novinci? Spremljajte nas drugo sezono, ki bo sigurno še bolj napeta kot prva. Zdaj pa vas vabimo še k ogledu finalnih dvobojev v FIFA21, ki se bodo odvili 17.4.


Ekipa EŠZS

cookies-icon Politika Piškotkov

Uporabljamo lastne piškotke in tudi piškotke tretjih oseb, za posamezne in ponavljajoče se seje, da bi omogočili enostavno in varno navigacijo po naši spletni strani za naše uporabnike.

Hkrati uporabljamo piškotke za merjenje in pridobivanje statističnih podatkov o navigaciji uporabnikov. Piškotke lahko kadar koli konfigurirate in sprejmete ter spremenite svoje možnosti soglasja. Več informacij o naši politiki piškotkov lahko preberete tukaj.

Zavrni Sprejmi