Veliki dogodek v svetu iger
Aleksander Kajba | | 2024-04-16 16:45:00

V luči Future Festivala in European Gaming Summita, ki bosta potekala od 10. do 12. maja v Baru, so se novinarji pretekli vikend udeležili novinarske konference.

Turistična organizacija Bara, v sodelovanju z Združenjem za elektronske športe Črne Gore (SESCG), prinaša nekatera najbolj znana imena iz sveta iger v največjo primorsko občino ter organizira največjo konferenco o igrah v Evropi. Direktor TO Bara, Danilo Orlandić, poudarja prepoznani potencial celotne industrije iger, informacijske tehnologije, robotike in sorodnih področij. Bar bo tudi v prihodnje vlagal v promocijo teh industrij in ga ciljno pozicioniral kot mesto iger in informacijske tehnologije.


Predsednik SESCG-a, Filip Šoć, opozarja, da je bil Črnogorski Future Festival prvič organiziran v Baru oktobra 2023. Festival bo združil govorce s petih kontinentov in več kot 14 panelnih razprav. V okviru festivala bo potekal tudi Adria Efootball Cup, nogometno tekmovanje z 15 državami iz Evrope in nagradnim skladom 5.000 evrov. NASEF akademija, ki se ukvarja z igrifikacijo v izobraževanju, bo prav tako del Črnogorskega Future Festivala. Za zmago se bosta potegovala tudi slovenska reprezentanta v E-Footballu Domen Pečnik in Samel Šabotić.

V načrtu je še en Črnogorski Future Festival v sodelovanju z TO Bar in Občino Bar, ki bo potekal v oktobru 2024.

cookies-icon Politika Piškotkov

Uporabljamo lastne piškotke in tudi piškotke tretjih oseb, za posamezne in ponavljajoče se seje, da bi omogočili enostavno in varno navigacijo po naši spletni strani za naše uporabnike.

Hkrati uporabljamo piškotke za merjenje in pridobivanje statističnih podatkov o navigaciji uporabnikov. Piškotke lahko kadar koli konfigurirate in sprejmete ter spremenite svoje možnosti soglasja. Več informacij o naši politiki piškotkov lahko preberete tukaj.

Zavrni Sprejmi