BOFX CS:GO SDP je za nami, Contentplanet se je maščeval Volkovom v finalu
EŠZS | | 2023-03-01 18:30:00

Polfinalni tekmi, finalna tekma in tekma za tretje mesto so se odvijale v formatu BO3. Za naslov državnega prvaka so se borile ekipe: CWE, Contentplanet, iSucks in Agregat10. Contetnplanet se je maščeval volkovom v finalu, čeprav so le ti na trenutke uspeli pokazati zobe.petek 24.2. sta s prvim polfinalnim obračunom začeli ekipi iSucks in Contentplanet (tretje in drugo uvrščeni ekipi po rednem delu). Prva tekma je bila odigrana na mapi Anubis. Ekipa iSucks je pričela na obrambni strani Contentplanet pa na napadalni. Pričetek tekme je bil zelo izenačen, obe ekipi sta si izmenjevali runde s tako imenovanimi „ force buyi“. Po prvi polovici tekme je Contentplanet vodil z rezultatom 10:5. Ekipa iSucks je pričela svojo napadalno stran zelo suvereno saj so si izborili prve tri runde, vendar se je ekipa Contentplanet zbrala in jim ni dopustila kaj več od tega, ter tako zmagala z rezultatom 16:8 na prvi mapi.


Druga mapa med tem dvema ekipama se je odvijala na Overpassu, kjer je Contentplanet na obrambni strani odločno pričel igro in prvo polovico zaključil z rezultatom 11:4. Prvi polfinalni obračun se je tako zaključil že na drugi mapi z rezultatom 16:6. Contentplanet je z rezultatom 2:0 postal prvi finalist BOFX CS:GO SDP lige.Druga polfinalna tekma je bila med ekipama CWE in Agregat10 ( prvo in četrto uvrščeni ekipi po rednem delu). Prva tekma se je odvijala na mapi Ancient, kjer je bil začetek obračuna zelo izenačen. Prva polovica igre se je končala z izidom 8:7 v prid ekipe CWE. Ko sta se strani zamenja in je ekipa CWE igrala na obrambni strani je le tam dominirala in pripeljala tekmo do končnega rezultata 16:9.


Druga igra se je odvijala na mapi Vertigo, kjer je začetek obračuna zgledal zelo izenačen vendar je bila ekipa CWE enostavno premočna in je malodane pometla z nasprotnikom s končnim rezultatom 16:5. Ekipa CWE je polfinalni obračun zmagala z rezultatom 2:0 in tako se je zgodilo to, kar so komentatorji skozi ligo ves čas govorili, finalni obračun bo med Contentplanet in CWE.V soboto nas je najprej na prenosu čakala tekma za tretje mesto med ekipama iSucks in Agregat10. Prva igra se je odvijala na mapi Ancient, kjer smo lahko gledali zelo tesen obračun med tem dvema ekipama. Nihče si ni upal napovedati zmagovalca prve mape pa vendar to nekdo mora biti. Zmagala je ekipa Agregat10 z rezultatom 16:13.


Druga tekma, je bila odigrana na mapi Inferno, kjer je ekipa Agregat10 pokazala zelo dobro igro tako na napadalni kot obrambni strani mape in s tem zmagala obračun z 16:9 in si s tem prislužila tretje mesto, ekipa iSucks pa zagotovo najbolj nehvaležno 4. mesto.


Po tekmi za tretje je končno prišel veliki finale med ekipama CWE in Contentplanet. Zagotovo smo vsi gledalci pričakovali, da bomo videli vse tri mape in po možnosti še nekaj podljškov, a na koncu so Contenplanet pokazali več kot CWE.


Prva mapa na kateri se je igralo za naslov državnega prvaka je bila Inferno, kjer je ekipa Contentplanet prva povedla in zaključila svojo obrambno stran z rezultatom 9:6. V napetem obračunu med izvrstnima ekipama je CWE moral priznati premoč Contentplanetu kjer je slednji zmagal prvi obračun z rezultatom 16:11.


Druga mapa se je igrala na Nuke, kjer je ekipa Contentplanet pričela zelo dominantno saj so zelo hitro povedli in držali svojo prednost in zaključili svojo obrambno stran z 14:1. Vsi smo mislili da je finalnega obračuna že konec s tako neverjetno prednostjo, vendar je ekipa CWE z nemogočim »comebackom« izsilila podaljške, kjer pa se niso uspeli zbrati in so tako morali priznati premoč ekipi Contentplanet s končnim izidom 19:17. Contentplanet je tako zmagal finalni obračun z 2:0 in si prislužil naslov državnega prvaka.Čestitke tako organizatorjem kot vsem tekmovalcem, bila sta razburljiva dva meseca tekmovanja in vsem tistim, ki pravijo da je CS:GO scena mrtva v Sloveniji se je zaprlo usta. Zdaj pa ekipe trenirat in se pripravljat na naslednjo sezono, nas pa čaka še eno državno prvenstvo, in sicer v igri League of Legends.


cookies-icon Politika Piškotkov

Uporabljamo lastne piškotke in tudi piškotke tretjih oseb, za posamezne in ponavljajoče se seje, da bi omogočili enostavno in varno navigacijo po naši spletni strani za naše uporabnike.

Hkrati uporabljamo piškotke za merjenje in pridobivanje statističnih podatkov o navigaciji uporabnikov. Piškotke lahko kadar koli konfigurirate in sprejmete ter spremenite svoje možnosti soglasja. Več informacij o naši politiki piškotkov lahko preberete tukaj.

Zavrni Sprejmi