Znan je slovenski državni prvak v igri League of Legends
EŠZS | | 2023-04-07 18:30:00

V nedeljo 2.4.2023 smo v živo na glavnem odru GameGang Showa lahko spremljali tekmo za tretje mesto med Sneaky Foxes in PDF ter tekmo za prvo mesto med Spike syndicate in Watered bottle. Tekmi sta bili odigrani po sistemu boljši od treh (B03).

GameGang Show nam je postregel z odlično kuliso, na velikem odru je nekatere igralce čakala nova izkušnja in sicer igranje pred obiskovalci katerih se je zbralo zagotovo več kot 100 v sami dvorani in pa nekje še dobrih 200 preko spleta.


Najprej nas je ob 11:30 čakala tekma za 3. mesto med Sneaky Foxes in PDF. Ekipo Sneaky Foxes so zastopali Hasagi, Paresz, iM4rko, Kiszee in Extreme Vegan in trener Shokugeki, stran PDF pa so zastopali BORASEX, reliC, JeannaBarab, STAXES in MVPinky. Igralci so ob spremljavi glasne glasbe in predstavitvenega videa ekipe prišli na oder in se posedli za računalnike.

Občutki, ki so me obdajali so nepopisni. Ob polni dvorani sem vedel, da je Slovenija končno postala zrela za takšne dogodke in ob tej priložnosti se še enkrat zahvaljujem organizatorju EŠZS in BigBang-u za čudovito izkušnjo. Seveda so na odru, kot se za najvišjo raven tekmovanja v Sloveniji spodobi, stali tudi trije sodniki in sicer glavni sodnik Luka »Laki« Trobiš, Marko »Mare« Bjelovuk in Luka »LMN« Jarc.Prva tekma se je pričela s hitrim ekipnim dvobojem kjer je ekipa PDF pridobila prva dva uboja in si z tem zagotovila začetno prednost. Tekma se je nato malo umirila in izenačila. PDF je imel skozi celoten potek tekme prednost v ubojih vendar so Sneaky Foxes, odlično taktično igrali in pobirali en stolp za drugim ter si tako utirali pot do nasprotnikove baze. Ekipa PDF enostavno ni imela odgovora na »split push« in pa Extreme veganove »hooke« ki so grabili enega za drugim. Nexus je padel v 36 minuti končna statistika pa ne odraža dominacije Sneaky Foxes v prvi igri, Sneaky Foxes 19 ubojev, 21 smrti ter 37 assistenc, na strani PDF pa 21 ubojev, 19 smrti ter 53 asistenc.

Druga tekma se je pričela nekoliko počasneje, prvi uboj je šel na stran Sneaky Foxes. Skozi celoten potek tekme so imeli člani ekipe Sneaky Foxes prednost tako v ubojih kot v ekonomiji. Prikazali so odlično ekipno igro in v zadnjih trenutkih dobesedno uničili nasprotnike z agresivno igro na spodnjem delu mape. Nexus je za tem zelo hitro padel in s tem so si Sneaky Foxes priborili tretje mesto na slovenskem državnem prvenstvu v League of Legends.


Spodaj si lahko pogledate od 25min in 50s dalje obračun za 3.mesto
Prav tako pa nas je še isti dan na istem odru ob 16. uri čakal finalni obračun za naslov državnega prvaka League of Legends v sezoni 2022/2023 med ekipama Watered Bottle, ki so jo zastopali jackerchan, NHWK, DzuUwU (Nemesis), Hyper in Kyanna, na drugi strani pa SPIKE syndicate in člani Phaxi, Floky1, gtrik, Skoryanc ter Andraž.

Prva tekma se je pričela zelo previdno, saj je prvi uboj prišel šele po 10 minutah igre na strani SPIKE syndicata. Do prvega uboja so si izmenjavali le življenjske točke. SPIKE syndicate je zelo dobro odigral svojo zgodnjo igro in si s tem pridobili prednost. To prednost so držali skozi celoten potek obračuna. Watered bottle je moral priznati premoč in prvo igro je dobil SPIKE syndicate s končnim rezultatom 24 ubojev, 7 smrti in 49 asistenc, Watered bottle pa je zabeležil le 7 ubojev, 24 smrti in 14 asistenc.

Celotno finale si lahko pogledate v videu spodaj od 4h 55 min 21s dalje.Druga igra se je odvijala nekoliko drugače. Watered bottle so pokazali svojo pravi obraz, ki so ga kazali skozi celoten redni del, saj so vodili že od samega začetka obračuna in svojo prednost le še povečevali. Watered bottle niso pustili nasprotniku da bi se jim približal in so kaznovali vsako napako. To prikazuje tudi končeni rezultat druge tekme. Na strani Watered bottle 22 ubojev, 10 smrti in 45 asistenc, na strani SPIKE syndicate pa 10 ubojev, 22 smrti ter 18 asistenc.

Tretja igra, ki je določila slovenskega državnega prvaka v igri League of Legends je na začetku izgledala zelo izenačeno, saj je prišlo le do nekaj izmenjav ubojev na obeh straneh. Watered bottle je nato prestavil v višjo prestavo in si pridobil veliko prednost v nivojih karakterjev in prav tako v ekonomiji. Z ogromno prednostjo so pometli z nasprotniki in igro končali z rezultatom 8 proti 20. Ta jih je privedel do zmage za naslov državnega prvaka v igri League of Legends s končnim rezultatom 2:1 v zmagah.
Sledila je še podelitev nagrad in tako se je zaključila tudi sezona v e-športih, pod okriljem EŠZS. Zagotovo je ta sezona bila najboljša do sedaj in več kot očitno je epilog, da finala morajo biti odigrana na velikem odru saj scena kot taka to potrebuje. Še enkrat pohvale BigBangu za odličen dogodek na gospodarskem razstavišču, vsem igralcem in ekipam in do naslednjič naj bodo bogovi e-športa naklonjeni slovenski sceni.

cookies-icon Politika Piškotkov

Uporabljamo lastne piškotke in tudi piškotke tretjih oseb, za posamezne in ponavljajoče se seje, da bi omogočili enostavno in varno navigacijo po naši spletni strani za naše uporabnike.

Hkrati uporabljamo piškotke za merjenje in pridobivanje statističnih podatkov o navigaciji uporabnikov. Piškotke lahko kadar koli konfigurirate in sprejmete ter spremenite svoje možnosti soglasja. Več informacij o naši politiki piškotkov lahko preberete tukaj.

Zavrni Sprejmi