´╗┐
Sklepno dejanje Slovenskega dr┼żavnega prvenstva v e-┼íportih 2022/23
Marko Bjelovuk | | 2023-05-13 14:35:00

Nagrade so bile podeljene za dose┼żke v igrah: League of Legends (takti─Źna MOBA igra), Valorant (strelska igra), CS:GO (strelska igra), FIFA23 (┼íportna simulacija), Asseto Corsa Competizione (digitalne cestno kro┼żne dirke) in DiRT Rally 2.0 (digitalni reli).


Dirkaški igri sta bili organizirani v sodelovanju z društvom Slo-racing, ki je prvenstvo tudi izvedlo. Prvenstvo v igri League of Legends je bilo organizirano v sodelovanju z GameGang

Podelitev je vodil podpredsednik zveze Goran Ku┼żet, medtem ko je predsednik zveze Ga┼íper Baka─Ź nagrade podelil zmagovalcem.



Zmagovalci posameznih iger:


V takti─Źni MOBA igri League of Legends je prvo mesto osvojila ekipa Watered Bottle, drugo mesto ekipa Sneaky Foxes in tretje mesto SPIKE Syndicate.


V popularni strelski videoigri Valorant je lanski naziv dr┼żavnega prvaka uspe┼íno odbranila ekipa Diamant Esports, drugo mesto je zasedla ekipa Sneaky Foxes, na tretje mesto se je prebila ekipa 100Tatov.



V starej┼íi, a ┼íe vedno popularni, strelski igri CS:GO se je na najvi┼íjo stopni─Źko ovrstila ekipa CONTENTPLANET, drugo mesto si je priborila ekipa Cyber Wolves Esports, 3. mesto pa gre ekipi Agregat10.


V popularni nogometni simulaciji FIFA23 je prvo mesto zasedel Leon ┼áardi, drugo mesto Oliver Kregar in tretje mesto ┼Żan Fir┼ít.


V dirka┼íkem Asseto Corsa Competizione si je prvo mesto priboril Denis Medve┼íek, drugo mesto Ga┼íper Mrak, tretje pa Jure Artac Vi─Źi─Ź.

Igra je imela tudi skupinski del, v katerem je prvo mesto osvojila ekipa SR ESPORT THRD, drugo mesto ekipa SR ESPORT SimRacingCockpit in tretje mesto ekipa Autisti─Źni Autobus.


V videoigri DiRT Rally 2.0 si je prvo mesto priigral Andrej ─îuk, drugo mesto Marko ─îuk, medtem ko je tretje mesto osvojil Marko Benedetti.

Skupinski del prvenstva je zmagala ekipa ─îuk Racing, drugo mesto je osvojila ekipa GAS DA PLJEHA Rally team, tretje mesto pa gre v roke ekipi Bojc Racing Rally Team.



Igra DiRT Rally se je delila tudi na kategorijo vozil na dvokolesni pogon, DiRT Rally 2.0 H2 FWD.

V tej kategoriji si je prvo mesto priboril Nejc Juteršek, drugo Klemen Sedušak in tretje Matej Šolar. V skupinskem delu se je najbolje odrezala ekipa Gas da pljeha junior team in si s tem priborila prvo mesto. Drugo mesto si je priborila ekipa Sirotica, 3. mesto pa ekipa Miki Milane Racing.



S tem se je zaklju─Źila podelitev najbolj┼íim slovenskim e-┼íportnikom. Sledile so ┼íe tri nagrade v drugih kategorijah. Nagrado za najbolj┼íega komentatorja je prejel Primo┼ż Gorenc. Podeljene so bile tudi nagrade za izreden prispevek k e-┼íportu v letu 2022 in sicer Jerneju Simon─Źi─Źu, Vitu Verdniku in Marku Bjelovuku. Nagrado za dru┼ítvo, ki je v pretekli sezoni najve─Ź pripevalo k razvoju e-┼íporta v Sloveniji je dobilo dru┼ítvo Diamant esports.


Podelitvi je sledila pogostitev.



Celotna sezona se je predvajala na E┼áZS Twitch kanalu. ─îe si del te ┼żelite ponovno ogledati, vas posnetki zagotovo ─Źakajo na E┼áZS YouTube kanalu


Zahvaljujemo se Big Bangu in ostalim sponzorjem za izjemno podporo pri organizaciji letošnje sezone.


cookies-icon Politika Piškotkov

Uporabljamo lastne pi┼íkotke in tudi pi┼íkotke tretjih oseb, za posamezne in ponavljajo─Źe se seje, da bi omogo─Źili enostavno in varno navigacijo po na┼íi spletni strani za na┼íe uporabnike.

Hkrati uporabljamo pi┼íkotke za merjenje in pridobivanje statisti─Źnih podatkov o navigaciji uporabnikov. Pi┼íkotke lahko kadar koli konfigurirate in sprejmete ter spremenite svoje mo┼żnosti soglasja. Ve─Ź informacij o na┼íi politiki pi┼íkotkov lahko preberete tukaj.

Zavrni Sprejmi