2. Uradni rezultati drugega kroga
EŠZS | sdp esport | 2021-01-20 00:00:00


Uradni rezultati drugega kroga rednega dela Slovenskega državnega prvenstva v igrah League of Legends, Rainbow 6 Siege in Valorant

Po uspešno zaključenem prvem krogu rednega dela Slovenskega državnega prvenstva (SDP) so se ekipe znova pomerile, a tokrat ni šlo brez zapletov. Zaradi tehničnih težav na strani RIOT-a, so se tekme v igri League of Legends zamaknile, a so nam igralci nato vseeno postregli s fenomenalnimi rezultati. Bili smo priča zanimivim taktikam, hitrim odločitvam, smešnim trenutkom ter sladkim zmagam in seveda kislim porazom. SDP pa ne bi bil SDP brez casterjev, ki so s svojim znanjem ter komičnimi komentarji poskrbeli, da je prvenstvo zaživelo v pravi luči.


Pri E-športni zvezi Slovenije smo zopet poskrbeli, da ste lahko prenos drugega kroga spremljali v živo, če pa ste ga slučajno zamudili, si ga lahko kadarkoli naknadno ogledate na našem Twitch kanalu (eszslovenije).


League of Legends


Tudi tokrat so si ekipe na Summoner’s Riftu poskušale priboriti nove točke. Cyber Wolves – White so se iz tretjega mesta zavihteli na drugo, Dragons Esport iz drugega na prvo; smola pa je doletela tekmovalce ekipe Cyber Wolves – Blue, ki je iz prvega mesta zdrsnila na tretje. 


  1. mesto (16 točk) – Dragons Esport
  2. mesto (15 točk) – Cyber Wolves – White
  3. mesto (14 točk) – Cyber Wolves – Blue Rainbow 6 Siege


Napeto je bilo tudi v igri Rainbow 6 Siege. Prvo mesto po drugem krogu še vedno zaseda ekipa MinecraftPRO, stopničko višje se sedaj nahaja Scorned, tretji pa so Rubber duckies, ki so dokazali, da tekmovanje še zdavnaj ni zaključeno. Omembe vreden je tudi preskok Terror mafije, ki se je iz sedmega mesta premaknila na četrto.


  1. mesto (12 točk) – MinecraftPRO
  2. mesto (7 točk) – Scorned
  3. mesto (6 točk) – Rubber duckiesValorant


Zvezda dneva je bila definitivno fenomenalna tekma med Divinity eSports (DVN) in Synthesis (SYS), ki se je končala z 18 : 20. Končni rezultat sicer ni prinesel večjih sprememb v skupnem seštevku, je pa dokaz, da lahko do preobrata v Valorantu pride tudi v drugi rundi. 


  1. mesto (9 točk) – Scuffed nebesa
  2. mesto (9 točk) – Synthesis
  3. mesto (9 točk) – Sneaky FoxesRazpored prihajajočih tekem


Tretji krog rednega dela Slovenskega državnega prvenstva (SDP) v igrah League of Legends, Rainbow 6 Siege ter Valorant bo na sporedu med 22. in 24. januarjem 2021. Pri E-športni zvezi Slovenije bomo poskrbeli, da si boste lahko tekme ogledali v živo na našem Twitch kanalu (eszslovenije). 


22. 1. 2021 pričetek ob 20.30 League of Legends23. 1. 2021 pričetek ob 18.00 Rainbow 6 Siege


23. 1. 2021 pričetek ob 20.30 League of Legends


24. 1. 2021 pričetek ob 17.00 ValorantAvtor: Anja Jazbec Leben

cookies-icon Politika Piškotkov

Uporabljamo lastne piškotke in tudi piškotke tretjih oseb, za posamezne in ponavljajoče se seje, da bi omogočili enostavno in varno navigacijo po naši spletni strani za naše uporabnike.

Hkrati uporabljamo piškotke za merjenje in pridobivanje statističnih podatkov o navigaciji uporabnikov. Piškotke lahko kadar koli konfigurirate in sprejmete ter spremenite svoje možnosti soglasja. Več informacij o naši politiki piškotkov lahko preberete tukaj.

Zavrni Sprejmi