Finale League of Legends
EŠZS | novice | 2021-03-16 00:00:00


Preteklo soboto, 13. 3. 2021, smo dobili prve državne prvake v igri League of Legends. 


Po celem mesecu napetih ligaških iger in po maratonskem dnevu igranja v soboto, smo konec dneva vendarle okronali prve državne prvake. To je postala ekipa Cyber Wolves Blue iz organizacije Cyber Wolves Esport v zasedbi; sbbx, Ciara, Astalia, Rule in R1val. V težkem finalnem dvoboju so premagali ekipo Dragons Esport iz istoimenske organizacije. Dragons Esport so igrali v postavi; SK Nadro, Mordox, Pinky Chungzzz in Lep Fant. Format vseh iger v polfinalu in finalu je bil tako imenovani “Best of 3”. In tri igre so se igrale tudi v finalu, kar je bilo od najboljših slovenskih ekip tudi pričakovano. V prvi igri so zmagali in s tem povedli 1 proti 0 v skupnem seštevku Modri volkovi. Zmaji se seveda niso predali in so s presenetljivim izborom herojev v drugi igri ujeli nepripravljene Volkove in izenačili na 1 proti 1. Sledila je tretja igra, kjer so sicer po individualnih dvobojih vodili Volkovi, vendar se Zmaji tudi tokrat niso predali. Dolgo časa so uspešno držali minimalno razliko v nabranem zlatu, (ki je v večini iger glavni pokazatelj v razmerju moči), z Volkovi. V odločilnih trenutkih pa je sledilo nekaj napak na strani Zmajev in Modri volkovi so si priigrali težko prisluženo zmago. Rezultat finala je bil tudi manjše presenečenje, saj je bila ekipa Cyber Wolves Blue po rednem ligaškem delu šele na tretjem mestu. Pred njimi je bila tudi ekipa Cyber Wolves White (prav tako organizacija Cyber Wolves Esport), ki je tekmovanje po polfinalnem dvoboju z brati iz ekipe Modrih volkov, končala v borbi za tretje mesto. V dvoboju, ki je še kot zadnji prinašal medalje in denarno nagrado, so premagali ekipo Team Tramvaj. Slednji so se sicer srčno borili in je na začetku že kazalo na presenečenje, ampak so se ranjeni Beli volkovi proti koncu vendarle zbrali in v skoraj že izgubljeni igri naredili izjemen preobrat, ter povedli z 1 proti 0. V drugi igri so se še vedno rahlo razočarani Beli volkovi odločili poiskati vsaj nekaj utehe v osvojitvi tretjega mesta in so še drugič, tokrat na precej lažji način, premagali ekipo Team Tramvaj.


Končni vrstni red na prvih štirih mestih premiernega državnega prvenstva je bil torej sledeč:


  1. mesto: Cyber Wolves Blue
  2. mesto: Dragons Esport
  3. mesto: Cyber Wolves White
  4. mesto: Team Tramvaj


Še enkrat čestitke ekipi Cyber Wolves Blue za premierno osvojitev naslova in iskreno hvala tudi vsem ostalim udeleženim ekipam. In še opomnik:


Jeseni se prične druga sezona. Ekipe, ki so zasedle prvih šest mest po rednem delu imajo že zagotovljeno mesto tudi v drugi sezoni, medtem ko se bosta mogli zadnja in predzadnja ekipa za svoj obstanek še boriti na kvalifikacijskem turnirju. Ker se je med organizacijama Dragons Esport in Cyber Wolves Esport že v prvi sezoni pokazalo izredno rivalstvo in so bile borbe med temi ekipami prava poslastica, lahko zagotovo podobne derbije pričakujemo tudi v drugi sezoni. Bodo Cyber Wolves Blue uspeli ubraniti naslov prvaka? Ogroženi zagotovo ne bodo samo s strani Zmajev, ki bodo zagotovo iskali maščevanje, ampak tudi s strani svoje “bratske” ekipe Cyber Wolves White. Mogoče, pa se bodo v bitko za naslov prvaka vmešali kakšni novinci? Ne smemo pa pozabiti, da bodo tudi ostale ekipe imele dovolj časa za trening in okrepitve. Kot že omenjeno, z drugo sezono nadaljujemo jeseni, vmes pa bomo poskrbeli, da vam tudi med poletjem ne bo dolgčas, saj že pripravljamo dosti zanimivih vsebin za vroče poletne dni. Zaenkrat pa vas vabimo še k ogledu finalnih dvobojev v igrah Rainbow Six: Siege, Valorant in FIFA21, ki se bodo zvrstili v prihajajočih vikendih.


Ekipa EŠZS

cookies-icon Politika Piškotkov

Uporabljamo lastne piškotke in tudi piškotke tretjih oseb, za posamezne in ponavljajoče se seje, da bi omogočili enostavno in varno navigacijo po naši spletni strani za naše uporabnike.

Hkrati uporabljamo piškotke za merjenje in pridobivanje statističnih podatkov o navigaciji uporabnikov. Piškotke lahko kadar koli konfigurirate in sprejmete ter spremenite svoje možnosti soglasja. Več informacij o naši politiki piškotkov lahko preberete tukaj.

Zavrni Sprejmi