Finalni dogodek Rainbow Six: Siege
EŠZS | novice | 2021-04-09 00:00:00

Poročilo o finalu Rainbow Six: Siege lige


V soboto, 20. 3. 2021 je potekalo finale slovenskega državnega prvenstva v Rainbow Six: Siege. Prvi naslov državnih prvakov so si priborili Orangutani.


Slovensko državno prvenstvo v R6 je v celoti potekalo kar 4 mesece. Kvalifikacije, ki so potekale v dveh krogih, so se začele v decembru. Po prvem krogu so si mesto v ligi zagotovili Orangutani, Dragons Esport, Terror Mafia ter Rubber Duckies, po drugem pa Minecraft Pro, Scorned, Pošrek ter RustyOur6. Vseh osem ekip se je v januarju in februarju vsak teden požrtvovalno borilo med seboj in nabiralo točke z željo po uvrstitvi v finale. Po sedmih napetih igralnih dneh smo končno dobili finaliste: Minecraft Pro, Dragons Esport, Orangutani ter Scorned. Format vseh iger v finalu je bil Bo3, kar pomeni da je vsaka ekipa “bannala” dve mapi, izbrala eno na kateri so si želeli igrati, zadnja pa je ostala kot t. i. “decider” oz. odločilna mapa, v primeru da bi bil po prvih dveh mapah rezultat 1-1. 


Že navsezgodaj zjutraj smo bili priča prvemu spopadu dneva, Minecraft Pro proti Scorned. Tako komentatorja kot publika so pričakovali dokaj hitro igro, saj so bili Minecraft Pro več kot očitni favoriti z le 1 porazom v 14 igrah tekom ligaškega dela. Spopad obeh ekip se je začel na Coastlineu, kjer so si MC Pro brez večjih težav priborili prvo mapo z prepričljivim rezultatom 7-2. Podobno se je odvila tudi druga mapa, Kafe Dostoyevski, ki se je končala z 7-3. S tem so bili igralci MC Pro-ja – P3likan, Judge, Virch, Soulseeker ter Drater prva ekipa, ki si je zagotovila mesto v velikem finalu. Igralci Scorneda: Dingo, KubeMajstr, Nezus, Omega in Sosi – pa so ostali v boju za 3 mesto v malem finalu.


Druga polfinalna igra je potekala med DGE ter Orangutani in pred začetkom je vse kazalo na izjemno napeto in morda celo najbolj izenačeno tekmo dneva. Dragonsi so bili tekom lige znani kot najbolj taktična in med seboj uigrana ekipa, medtem ko so imeli Orangutani sloves zaradi svoje agresivnosti. Takoj ko so igralci pričeli s svojim dvobojem na Vili, pa je postalo očitno, da temu ne bo tako. Igra se je končala v pičlih 27 minutah, končni rezultat pa je bil 7-0 v prid ekipe Orangutani. Ne samo, da so Dragonsi izgubili brez kakršnega koli upanja, pač pa je bila situacija zanje še toliko slabša ker so mapo Vila izbrali sami. Akcija se je nadaljevala na Clubhouseu, kjer so si Dragonsi sicer uspeli zagotoviti nekaj rund, a njihovi napori so bili zaman, saj se je mapa končala z rezultatom 7-4. Tako so se Orangutani: Monstr, Tarći, SwagRow, Bruno ter Ganty odpravili v finalni dvoboj proti MC Pro, Dragonsi: Josip, Bowie, N1k0, Leo ter Matico – pa so bili se napotili v mali finale kjer so se za 3. mesto pomerili z Scorned.


Za začetek malega finala smo se odpravili nazaj na Coastline, vredno pa je omeniti tudi, da so DGE med polfinalom in malim finalom zamenjali Bowija s Keksom. V prvi polovici mape so igralci obeh ekip še nekako vzajemno izmenjevali udarce, po menjavi strani pa so Dragonsi povedli in zaključili prvo mapo s 7-3. Čeprav so kot ekipa izgledali veliko boljše kot takrat, ko se igrali proti Orangutanom, je bila naslednja mapa tisti pravi preizkus njihove mentalne vzdržljivosti in prilagodljivosti, vrnili so se namreč na Vilo. Scorned so igro začeli z dokaj veliko prednostjo, ki se je v prihodnjih rundah nekoliko razblinila. V menjavo strani so se Scorned podali s prednostjo 4-2, a na žalost, po menjavi strani niso uspeli zmagati nobene runde več in tako izgubili Vilo 4-7.


Za veliki finale so bila pričakovanja velika, na kocki pa je bilo še več. Dve najboljši slovenski ekipi, obe zloglasni po svoji napadalnosti in mehanični sposobnosti svojih igralcev. Pa vseeno se zdi, da so bili MC Pro favoriti za zmago. Za začetek finala smo si ogledali Oregon in po pričakovanjih je bila igra zelo enostranska, a ne za Minecraft Pro. Orangutani so si z odlično igro v prvi polovici mape priborili kar pet od šestih rund v obrambi. Ravno, ko je izgledalo, da bodo Orangutani prvo mapo brez večjih težav zaključili, so v napetem preobratu Minecraft Pro rezultat izenačili na 6-6 in tako igro pahnili v podaljšek treh rund. Vsaka ekipa je do tedaj na napadu zmagala le eno rundo in ker so MC Pro začeli podaljšek v obrambi je vse kazalo, da jim prva mapa ne uide. Temu ni bilo tako, saj so Orangutani v podaljšku spet našli svoj ritem in mapo zaključili z 8-6. Kot zadnjo mapo dneva smo si lahko ogledali še Consulate. V prvih parih rundah sta ekipi izgledali zelo izenačeni, a so MC Pro kmalu popustili in Orangutani so po 6 zaporednih dobljenih rundah rezultat pustili na 7-2 in si tako prilastili naziv prvih slovenskih državnih prvakov v Rainbow Six: Siege, poleg tega pa so si priigrali tudi obilno denarno nagrado.


Končna uvrstitev ekip ob zaključenem dnevu se je glasila:


1. mesto: Orangutani2. mesto: Minecraft Pro


3. mesto: Dragons Esport


4. mesto: Scorned


Še enkrat čestitamo Orangutanom, pa tudi vsem ostalim ekipam, ki so igrale v finalu, pa tudi tistim iz ligaškega dela ter kvalifikacij.

cookies-icon Politika Piškotkov

Uporabljamo lastne piškotke in tudi piškotke tretjih oseb, za posamezne in ponavljajoče se seje, da bi omogočili enostavno in varno navigacijo po naši spletni strani za naše uporabnike.

Hkrati uporabljamo piškotke za merjenje in pridobivanje statističnih podatkov o navigaciji uporabnikov. Piškotke lahko kadar koli konfigurirate in sprejmete ter spremenite svoje možnosti soglasja. Več informacij o naši politiki piškotkov lahko preberete tukaj.

Zavrni Sprejmi