Finalni dogodek v FIFA21
EŠZS | | 2021-04-29 00:00:00

FIFA21 poročilo finalnega dogodka


V mesecu novembru smo pričeli s kvalifikacijskimi turnirji za prvo uradno državno prvenstvo v Sloveniji, katero se je končalo 17.4.2021. Skozi 5 kvalifikacijskih turnirjev se je pomerilo več kot 150 igralcev. 


Tekmovali so v kvalifikacijskem formatu GROUP&KNOCKOUT, skozi katerega smo iz petih turnirjev dobili 32 najboljših igralcev, ki so se pomerili v rednem delu državnega prvenstva. Redni del DP se je igral ob torkih. V rednem delu prvenstva smo vsak torek prenašali po 3 najbolj zanimive tekme. Videli smo ogromno število vrhunskih tekem, preobratov, lepih zadetkov, ter presenečenj. Skozi redni del državnega prvenstva se je v »playoff« turnir uvrstilo 16 najboljših igralcev, po 8 iz vsake skupine rednega dela, kjer smo videli kar nekaj novih imen na FIFA sceni. To pa nam daje še večjo motivacijo za organizacijo turnirjev, ter prihajajočega državnega prvenstva, ki bo potekal v FIFA 22. »Playoff« turnir je bil sestavljen iz 4 skupin s po 4 predstavniki v vsaki skupini. Najbolj zanimiva skupina je bila definitivno skupina A, v kateri je izpadel tudi eden glavnih favoritov za naslov državnega prvaka v FIFI 21, Marko Kotnik. Skozi »playoff« se je 8 najboljših, torej po 2 najboljša iz vsake skupine, uvrstilo na zaključni, finalni turnir državnega prvenstva.


Finalni turnir se je odvijal skoraj 6 ur. Od 16h, ko smo pričeli z igranjem pa vse do 22h, ko je bila na sporedu zadnja tekma finala. Igralci so bili razvrščeni v 2 skupini po 4. O finalnem turnirju bi lahko rekli, da smo imeli 2 ”skupini smrti”, saj smo imeli res najboljših 8 igralcev v Sloveniji. Zanimivi dvoboji so se začeli že v skupinskem delu, nekaj kalkuliranja med igralci smo lahko videli ob zadnjih tekmah v skupinskem delu, ki se je končal po pričakovanjih. V polfinale so se tako uvrstili Amadej Gangl, Armin Dedić, Leon Šardi in Sašo Kavaš. Slednji je tudi osvojil prvi uradni naslov državnega prvaka v Sloveniji, ko je v finalu po 3 tekmah premagal Leona Šardija. Na zadnji tekmi finala si je Kavaš naslov prvaka priboril šele v 120′ podaljška, kar potrjuje, da sta se v finalu pomerila ta hip najboljša igralca FIFE v Sloveniji, saj tako razburljivih tekem, kot so bile polfinalne in finalne, na DP še nismo spremljali. V tekmi za 3. mesto je slavil Amadej Gangl, ki je z 2:1 v zmagah premagal Armina Dedića.


Veseli nas dejstvo, da je FIFA zelo priljubljena med igralci in, da se je tako veliko število igralcev odločilo, da se poizkusi v kvalifikacijah za DP. Verjamemo, da smo organizirali DP na vrhunskem nivoju, manjkala pa je češnjica na vrhu smetane, to pa je OFFLINE finalni turnir, kateri nam je bil onemogočen zaradi COVID-19. Nadejamo se še boljše udeležbe na kvalifikacijah za prihodnjo sezono, prvih 8, ki so se uvrstili na finalni turnir, pa že ima zagotovljeno mesto na rednem delu DP v naslednji sezoni.

cookies-icon Politika Piškotkov

Uporabljamo lastne piškotke in tudi piškotke tretjih oseb, za posamezne in ponavljajoče se seje, da bi omogočili enostavno in varno navigacijo po naši spletni strani za naše uporabnike.

Hkrati uporabljamo piškotke za merjenje in pridobivanje statističnih podatkov o navigaciji uporabnikov. Piškotke lahko kadar koli konfigurirate in sprejmete ter spremenite svoje možnosti soglasja. Več informacij o naši politiki piškotkov lahko preberete tukaj.

Zavrni Sprejmi