Diamant Esports postal balkanski prvak
Goran Kužet | | 2023-08-17 16:00:00

Slovenska profesionalna ešportna ekipa Diamant Esports je z zanesljivo predstavo v končnici lige EBL najprej premagala Partizan, nato pa še ekipo Cyberl Wolves ter osvojila zlato medaljo na prestižnem regijskem League of Legends tekmovanju.

V rednem delu balkanske lige so Diamanti z enajstimi zmagami in tremi porazi zasedli drugo mesto, tik za vodilnim Partizanom, ter se tako uvrstili v končnico kot drugi nosilci, kar jim je olajšajo nadaljevanje tekmovanja. V prvem krogu so se pomerili prav z beograjskim Partizanom, ki je bil aktualni prvak in za mnoge prvi favorit, vendar so jih igralci Diamanta prepričljivo ugnali z rezultatom 3 proti 1 ter si zagotovili mesto v velikem finalu. Na presenečenje mnogih pa so se v finalni dvoboj uvrstili Cyber Wolves, ki so bili prav tako boljši od črno-belih iz Beograda in poskrbeli za prvi slovenski finale. Na najpomembnejši tekmi sezone pa je znova blestela zasedba ekipe Diamant Esports ter prepričljivo premagala slovenske rivale ter kot prva in edina slovenska organizacija dvignila pokal lige EBL.

Diamanti so v preteklih dveh letih sodelovanja v ligi EBL zasedli tretje in drugo mesto, tokrat pa jim je končno uspelo osvojiti tudi zlato. Bor “Kektz” Jeršan, kapetan Diamantov, je v intervjuju po osvojeni lovoriki povedal, da so verjeli v zmago že od začetka sezone. “V isti zasedbi igramo že dlje časa, kar je vsekakor prednost pred konkurenco,” pravi Jeršan, ter dodaja: “vedel sem, da če bomo igrali, kot znamo, lahko premagamo vsakega nasprotnika, kar smo tudi dokazali tekom tekmovanja.” Bor, ki je dolgoletni veteran in ima izkušnje z igranjem za mnoge priznane tuje ekipe, kot sta Fnatic in LDLC, je bil izglasovan za najpomembnejšega igralca finala, s tem pa je zgolj potrdil, da velja za enega najboljših igralcev v ligi EBL.

Za ekipo so igrali tudi Lovre “Mafro” Čorić in Filip “Diva” Dadić iz Hrvaške, mladi srbski talent Djordje “Shy Carry” Stišović ter povratnik v ligo EBL Wojciech Stanislaw “Wojtus” Świder iz Poljske. Tako Dadić kot Świder sta že izkusila zmago v ligi EBL in s svojimi izkušnjami odigrala ključno vlogo v času, ko so potrebovali zanesljivost. Stišović in Čorić pa sta kot mlada in nadobudna igralca prinesla nov zagon in v preteklem letu dni napredovala iz novinca v zmagovalca, kar se je videlo iz tekme v tekmo. Ekipo je vodil danski strateg Patrick Møller, ki je dosegal uspehe v tujih ligah ter evropski konkurenci, svojo nalogo pa je odlično opravljala tudi športna psihologinja Nuša Klepec, edina slovenska strokovnjakinja na področju psihologije v ešportu, ki je del trenerskega štaba ekipe Diamant Esports od sredine leta 2022.

Pred Diamanti je sedaj mesec dni počitka, nato pa bo na sporedu še zimska sezona, kjer se bodo predstavniki balkanske lige EBL pomerili z ekipami iz Češke, Slovaške in Grčije. Lansko zimsko sezono so Diamanti končali s srebrom, v letošnji izvedbi tekmovanja pa računamo na njihovo odlično formo ter borbo za odličje na tem med-regijskem tekmovanju.

cookies-icon Politika Piškotkov

Uporabljamo lastne piškotke in tudi piškotke tretjih oseb, za posamezne in ponavljajoče se seje, da bi omogočili enostavno in varno navigacijo po naši spletni strani za naše uporabnike.

Hkrati uporabljamo piškotke za merjenje in pridobivanje statističnih podatkov o navigaciji uporabnikov. Piškotke lahko kadar koli konfigurirate in sprejmete ter spremenite svoje možnosti soglasja. Več informacij o naši politiki piškotkov lahko preberete tukaj.

Zavrni Sprejmi