Predstavitev naših članov 3. del
EŠZS | novice | 2020-05-30 00:00:00


pByte je društvo za video igre in elektronske športe, ki deluje že od leta 2016. Deluje neprofitno. Sestavlja ga skupnost prostovoljcev. Ciljajo na razvoj video iger in e-športa v regiji z ustvarjanjem lokalnih vsebin, kot so recenzije, objave, dogodki, turnirji ter gradijo mrežo prostovoljcev in skupnosti.


“Sama osnova društva je skupnost, ki ustvarja prijazno okolje, kjer se lahko igralci video iger zbirajo in zabavajo. Delujemo za slovensko skupnost in glede na želje ustvarjamo potrebne vsebine, ki bodo razvile sceno.”
– Tilen Dragar, Vodja projektov


V 2016 se je ustvarila skupnost za igralce video iger na komunikacijski platformi pod bivšim imenom “Kingdom Gaming” v sklopu katerega so začeli ustvarjati prva online tekmovanja iz CS:GO in Rocket League. Postopoma se je obseg, udeležba in celotna skupnost povečala. V decembru 2017 so v sodelovanju s partnerjem StarFall’s Network pričeli planirati prvi StarFall LAN party.


Odvijal se je na Ptuju v ravno ob pričetku poletja in se ga je udeležilo čez 150 igralcev video iger, kar je presenetilo organizatorje, saj niso pričakovali tako velikega odziva od skupnosti. Postopoma so dogodki in turniji postajali vedno večji. V 2018 se je organiziralo tudi prvo ligo in začelo planirati še večje dogodke.


V prvi polovici se je tudi društvo restrukturiralo in povzelo novo ime pByte, ki bolje predstavlja tudi nove cilje in projekte. Do sedaj so organizirali 4 StarFall-e, ki se jih je udeležilo skupno že čez 850 udeležencev in na stotine spletnih dogodkov in tekmovanj. 


Na zadnjem dogodku, StarFall 4 v Ljubljani, se je udeležilo čez 400 udeležencev.


Sedaj pa gredo naproti novim ciljem. Zadali so si, da bodo StarFall 5 širili z novimi aktivnostimi in privabili čez 550 udeležencev.
Sledi pByte in spremljaj njihove aktivnost!

 

cookies-icon Politika Piškotkov

Uporabljamo lastne piškotke in tudi piškotke tretjih oseb, za posamezne in ponavljajoče se seje, da bi omogočili enostavno in varno navigacijo po naši spletni strani za naše uporabnike.

Hkrati uporabljamo piškotke za merjenje in pridobivanje statističnih podatkov o navigaciji uporabnikov. Piškotke lahko kadar koli konfigurirate in sprejmete ter spremenite svoje možnosti soglasja. Več informacij o naši politiki piškotkov lahko preberete tukaj.

Zavrni Sprejmi