Zaključek regijskih kvalifikacij
EŠZS | dogodki esport | 2020-11-10 00:00:00


Končale so se evropske regijske kvalifikacije

V soboto, 7. 11. 2020, so se končale evropske regijske kvalifikacije v igri Pro Evolution Soccer (PES). Udeležil se jih je tudi naš prvi državni prvak Slovenije, Domen »domniho« Pečnik. Prvo tekmo proti San Marinu je začel s porazom s 3 proti 2. V naslednji tekmi je premagal reprezentanta Ukrajine z 1 proti 0, žal, pa je naslednjo tekmo izgubil kar s 5 proti 2 proti Nizozemcu.


Zadnji dve tekmi v skupinskem delu je ponovno odigral izvrstno. Belgijca je premagal z 1 proti 0, ter Luksemburžana z 2 proti 1. To mu je na koncu prineslo 9 točk. S tem je bil po točkah v skupini na koncu izenačen še z Ukrajincem, Nizozemcem in Belgijcem. Zaradi slabše gol razlike pa je končal na 4. mestu v skupini. Rezultat medsebojnih tekem ni štel, saj bi drugače zaradi zmage proti reprezentantoma iz Ukrajine in Belgije skupinski del končal na drugem mestu. To bi pomenilo, da se je uvrstil v dodatne kvalifikacije.


Žal, je k izpadu pripomogel tudi nesrečen poraz zaradi težav z internetno povezavo (lagom) proti reprezentantu San Marina, ki je bil sicer eden slabših igralcev kvalifikacij. Žal, so se z izpadom »dominha« zaključili vsi nastopi naših reprezentantov na evropskih regijskih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2020. Prejšnji teden, v soboto 31. 11. 2020, je svoje nastope v kvalifikacijah zaključil tudi prvi državni prvak v Tekken 7, Jurij »hollyonion« Košir. Hollyonion v zelo hudi konkurenci žal ni zabeležil zmage, je pa z borbeno igro povzročal veliko težav nasprotnikom.

Igral je proti reprezentantom in Črne Gore, Severne Makedonije, Turčije in Portugalske, ki so se vsi izkazali kot zelo dobri borci.


Obema tekmovalcema čestitamo in se jima zahvaljujemo za dobre nastope in profesionalen e-športni odnos. Želimo jima tudi več sreče prihodnjič, vse ostale pa pozivamo, da pričnete trenirati že danes za prihodnje leto. Uvrstitev na svetovno prvenstvo, kot se je izkazalo, ni enostavna in le res najboljši odpotujejo na zaključni turnir.

cookies-icon Politika Piškotkov

Uporabljamo lastne piškotke in tudi piškotke tretjih oseb, za posamezne in ponavljajoče se seje, da bi omogočili enostavno in varno navigacijo po naši spletni strani za naše uporabnike.

Hkrati uporabljamo piškotke za merjenje in pridobivanje statističnih podatkov o navigaciji uporabnikov. Piškotke lahko kadar koli konfigurirate in sprejmete ter spremenite svoje možnosti soglasja. Več informacij o naši politiki piškotkov lahko preberete tukaj.

Zavrni Sprejmi